1
Haziran
2024
Cumartesi
GÜNCEL
Belediye Sayfaları

Pakistan'a 5 TIR yardım

Bağcılar Belediyesi ve Bağcılar Kaymakamlığı tarafından organize edilen "Pakistan'a Yardım" kampanyası çerçevesinde toplanan yardımlardan oluşan beş tırlık konvoy yola çıktı.

Bağcılar Belediyesi Halk Sarayı’nda Pakistan Yardımı’yla ilgili bir toplantı yapıldı. Yapılan toplantıya Bağcılar Belediye Başkanı Feyzullah Kıyıklık, ilçe kaymakamı İrfan Balkanlıoğlu ve diğer yetkililer katıldı.

Düzenlenen basın toplantısında konuşan Bağcılar Belediye Başkanı Feyzullah Kıyıklık şunları söyledi: “Büyük bir deprem felaketi atlatan kardeş ülke Pakistan’a ilk etapta birinci öncelikli olarak; battaniye, kazak, ayakkabı ve diğer birinci öncelikli yardım malzemeleri göndermeye çalıştık. Beş tırdan oluşan bu malzemelerle birlikte 500 bin dolar para yardımı yapılıyor Pakistan’a. Amacımız yardımların düzenli bir şekilde devam etmesi.”

PREFABRİK MERKEZ YAPILACAK…

Yapılan toplantıda konuşan Bağcılar ilçe kaymakamı İrfan Balkanlıoğlu ise; Pakistan’a büyük bir prefabrik tesis yapacaklarını belirterek sözlerine şunları ekledi: “Yapılacak merkezde günde 15 bin ekmek üretebilecek fabrika, sağlık merkezi ve çamaşırhane gibi çok fonksiyonlu bir merkez kuracağız. Bu çalışmaların hepsini; belediye başkanımız, müftülük, milli eğitim, emniyet müdürlüğü, bunlarla birlikte, İstoç, Oto Center, Mas-sit ve birçok küçük ve orta ölçekli işyeri sahipleriyle gerçekleştirdik. Bağcılarlılar da toplanan yardımlarda büyük destekleri oldu.”

Düzenlenen toplantının ardından yardım malzemelerinin yüklü olduğu beş tır Pakistan’a dualarla yolcu edildi.

Bugün yola çıkan oluşan yardımların bir hafta içinde Pakistan’da olması bekleniyor. Yardımların bölgeye ulaşmasının ardından, Bağcılar Belediyesi ve Kaymakamlığı tarafından oluşturulan bir ekip de Pakistan’a gidecek.




kenthaber
Yayın Tarihi : 28 Ocak 2006 Cumartesi 16:35:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?