2
Haziran
2024
Pazar
GÜNCEL
Belediye Sayfaları

TEM bağlantı yolunda güzergah değişikliği

“Bağcılar-TEM Bağlantı Yolu Alt ve Üst Geçit İnşaatları”, TEM Otoyolunun Mahmutbey Kavşağı’ndan ayrılarak Aksaray'a bağlandığı “TEM-E5 Bağlantı Yolu” üzerinde yapılacak. Adı geçen yolun kuzeyinde Matbaacılar Caddesi, güneyinde ise Namık Kemal Caddesi bulunuyor. Bu iki yan yol Matbaacılar Sitesi mevkiindeki mevcut alt geçitle ve Barbaros Caddesi uzantısındaki mevcut üst geçitle bağlandı. Yeni yapılacak alt ve üst geçitler, mevcut geçitlerin yaklaşık 350 şer metre ilerisinde konumlandırıldı.

Alt geçit imalatı 2 aşamalı olarak gerçekleştirilecek. 1. aşamada TEM Bağlantı yolunun Aksaray-Edirne istikameti kapatılarak, trafik Bağcılar Tekstilkent katılımından 3 şeritli olarak Matbaacılar Caddesine verilecek ve Milliyet Gazetesi önünden tekrar güzergaha dönüş sağlanacak. Yaklaşık 800 metre uzunluğundaki bu servis yolu tek yönlü çalıştırılacak.

1.aşama imalatı tamamlandıktan sonra yol kaplaması yapılıp Edirne-Aksaray istikameti bu banda verilecek ve 2. aşama imalatlarına geçilecek. Alt geçit 1. ve 2. aşama imalatlarının 24 Eylül – 31 Ekim 2005 tarihleri arasında tamamlanması öngörülüyor. Bu süre zarfında Aksaray-Edirne istikameti Matbaacılar Caddesi yan yolu servis yolu olarak kullanılacak. Edirne-Aksaray istikametinde ise, trafik akışı bant değişikliği yapılarak sağlanacak.
Mehmet Arifoğlu-Kenthaber/İstanbul
Yayın Tarihi : 19 Eylül 2005 Pazartesi 19:57:31
Güncelleme :21 Eylül 2005 Çarşamba 12:10:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?