17
Mayıs
2024
Cuma
YAŞAM

Beykozlu kentsel dönüşüm istiyor

Beykoz'da yaşayanların büyük çoğunluğu da çözüm bekleyen en önemli sorun olarak imar sorununu görüyor. Beykoz Belediye Başkanlığı sorunun çözümü için gerek resmi makamlar nezdinde gerek sosyal alanda çalışmalar yürütüyor. Kaçak yapılaşmanın önlenmesi ve planlı bir kentin meydana getirilmesi için en önemli sorun mevcut yapıların düzenlenmesi olarak görülüyor.

Beykoz’da 15000 lik planların askıya çıkarılmasından sonra tartışmalar da başladı. Alaattin Köseler döneminde hazırlanan planlar mecliste kabul edilerek, Büyükşehire gönderilmiş. Büyükşehir de ilçeden gelen planı kanun gereği kabul ederek ilçeye göndermiş.
2000 gecekondunun bulunduğu Gümüşsuyu Mahallesi Karlıtepe mevkii Milli Park gösterilmiş. Beykoz Belediyesi tarafından düzenlenen halk meclisinde konuyu dile getiren Beykozlular, yeni Belediye Başkanından konunun çözümü için yardım istediler.

Plan hazırlanırken mevcut durumun gözetilmediğini söyleyen Gümüşsuyu sakinleri, kentsel dönüşüm uygulamasının bölgeye uygulanmasını istiyor.

Halk Meclisi toplantısında konuşma yapan Başkan Ergül, 15000 lik planların geçen dönem döneminde hazırlandığına dikkat çekerek, kendilerinin de konuyla ilgili çalışma yaptıklarını belirtti. Planlar yapılırken bölgedeki durumun göz önüne alınmadığını söyleyen Ergül, gerekli itirazların olması durumunda Büyükşehir Belediyesi ile birlikte çözüm arayacaklarını belirtti. Muharrem Ergül, kentsel dönüşüm projesinin ilçedeki sorunların düzelmesi bakımından şart olduğunun bir kez daha anlaşıldığını da vurgulayarak, Beykozluların da uygulamaya sıcak bakacağına inandığını sözlerine ekledi.

Kenthaber
Yayın Tarihi : 7 Eylül 2004 Salı 12:56:52
Güncelleme :7 Eylül 2004 Salı 13:03:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?