18
Mayıs
2024
Cumartesi
YAŞAM

Polonezköy Şenliği başlıyor

Polonezköy’de hafta sonunda sonbahar etkinlikleri yapılacak. Cuma günü Polonya Senato Başkanı’nın 18.00’de, Leonardo’da Polonezköy halkıyla yiyeceği yemek ile başlayacak şenlik cumartesi günü Ağaç Heykeller ve Polonya Gıda Sergileri, Polonya folklor ekibi halk dansları gösterişi ve pasta kurabiye yapımı ile sürecek. Pazar günü ise folklor oyunları, pasta kurabiye yapımı ve Polonya Gıda Sergisi etkinlikleri bitecek.

İstanbul’un arka bahçesinde doğanın yeşilini korumayı başardığı, insanın gerekli saygıyı gördüğü nadir yerlerden biridir Polonezköy. Köye gelmeden, etrafı çam ağaçları ve yeşilliklerle çevrili yollardan geçerken kendinizi bir anda İstanbul’un kalabalıklığı, gürültüsü ve curcunasından arınmış hissedersiniz. Köye hemen girişte sizi kilise ve katolik mezarlığı karşılar. Yüz metre kadar sonra köyün ufak meydanına geldiğinizde, burada kiralanmayı bekleyen atlarla karşılaşırsınız.

Polonezköy’de konaklama imkanları çok çeşitlidir. Otel veya pansiyon olarak hizmet veren irili ufaklı bir çok villa bulunur. Köyün evleri bodur duvarlarla çevrilidir ve bu çitleri güçlendiren sık ve yüksek ağaçlar mevcuttur. Evlerin girişleri yediveren gülleri diye adlandırılan sarmaşık türü çiçekler tarafından çevrelenmiştir. Köy meydanında yerli halk tarafından üretilip satılan cam eşyalar bulabilirsiniz. Polonezköy, sıkıcı ve bunaltıcı İstanbul günlerinizde sizi yeniden hayata döndürecek bir mekandır. Yaz kış her dönemde kendine özgü güzellikleriyle pek çok aktiviteleriniz için idealdir. Polonezköy’de haftasonu tatili, günübirlik gezi, piknik, mangal keyfi, kaliteli ve lüks restoranlarda akşam yemekleri, düğün ve muhtelif partiler gibi pek çok imkanı değerlendirebilirsiniz

Kenthaber
Yayın Tarihi : 10 Eylül 2004 Cuma 10:13:38
Güncelleme :10 Eylül 2004 Cuma 10:33:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?