23
Mayıs
2024
Perşembe
YAŞAM

Şok hizmet İncirköy'de

Beykoz Belediyesi’nin yerel yönetimler alanına bir ilk olarak getirdiği şok hizmet üretimi ilçenin en eski ve en büyük mahallelerinden İncirköy Mahallesi’nde gerçekleştirildi. Belediyenin çeşitli birimlerinden birçok çalışanın hazır bulunduğu uygulamada İncirköy Mahallesi’nin alt yapıdan temizliğe, ilaçlamadan çevre düzenlemesine kadar pek çok sorununa çözüm bulundu.

Beykoz Belediye Başkanı Muharrem Ergül’ün gün boyu inceleme yaptığı ve halkın sorunlarını dinlediği bölgede Sağlık İşleri Müdürlüğü personeli de mahalle sakinlerine sağlık taraması hizmeti verdi. Veteriner işleri Müdürlüğü çalışanları da bölgedeki sivrisinek üreme alanı oluşturabilecek noktaları ilaçlayarak sahipsiz sokak hayvanlarını aşıladı.

Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerinin mahalledeki tüm park ve bahçelerin bakım ve onarımını yaptığı uygulama kapsamında mahalleye bir de yeni park kazandırıldı. Halide Edip İlköğretim Okulu bahçesindeki boş alan düzenlenerek mahalle halkının hizmetine sunuldu.

Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri ise mahalledeki sokaklar ile camilerin temizlik ve bakımını gerçekleştirdi. Makine İkmal ve Onarım müdürlüğü çalışanları da mahalle halkının kullanımını kolaylaştırması için dik yokuşu bulunan yerlere tutmalık ve korkuluk yaptı. Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri ise kayma tehlikesi bulunan noktalara istinat duvarı inşa etti, yağmur suyu kanallarını onardı, ızgara ve mazgal kapaklarını yükselterek tüm sokaklarda asfalt ve yama çalışması gerçekleştirdi.

Kış aylarının ve Ramazan’ın yaklaşmasıyla faaliyetlerine hız veren Beyaz Masa ekipleri ise mahalledeki muhtaç aileleri ziyaret ederek ihtiyaçlarını tespit etti. Bu güne kadar on bir mahallede uygulanan ve halkın yoğun ilgi ve olumlu tepki gösterdiği uygulama önümüzdeki günlerde Beykoz’un diğer mahallelerinde devam edecek.


Mehmet Arifoğlu-Kenthaber/İstanbul
Yayın Tarihi : 2 Ekim 2005 Pazar 07:12:45
Güncelleme :6 Ekim 2005 Perşembe 06:35:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?