20
Mayıs
2024
Pazertesi
YAŞAM

Tarihi Beykoz Kışlası onarılıyor

3.Selim döneminde kağıt fabrikası yapılmak istense de padişahın ölmesi nedeniyle proje devam ettirilememiştir.


İkinci Dünya savaşından sonra Askeri İnzibat Merkezi olarak kullanılan Beykoz Kışla’sı 1980’den sonra bu vasfını da yitirerek kaderine terkedilmiştir.
Yıllardır Turizm Ve Kültür Bakanlığı ve Belediyelerin ilgisini bekleyen bu tarihi eser, Beykoz Belediye Başkanı Muharrem Ergül’ün girişimleriyle yeniden hayata döndürülüyor.


Toplam 20 bin metrekarelik alana sahip Kışla, girişindeki özel işlemeli tuğralı Kemeriyle adeta saray görünümündedir. İstanbul Boğazı’na hakim görüntüsüyle, mükemmel manzaraya sahip Beykoz Kışla’sı Beykoz Belediyesi öncülüğünde önemli etkinliklere ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.


Beykoz Kışla’sının tarihi önemine değinen Beykoz Belediye Başkanı Muharrem Ergül, atalarımızdan miras kalan bu güzel eserin kalıntı gibi içler acısı halde sahipsiz bırakılmasının sadece Beykozluların değil, bu konuda kaygısı olan herkesin sorunu olduğunu belirterek, büyük itinayla inşa edilmiş Beykoz Kışlasını yeniden hayata döndürmekle tarihi bir görevi yerine getirdiğini söyledi. Ergül, önümüzdeki dönemde burada önemli festivaller ve etkinlikler düzenleyeceklerini söyleyerek,” İnanıyorum ki Beykoz Kışlası hayata döndürüldükten sonra uluslar arası niteliğindeki festivallere ev sahipliği konusunda sürekli ön sıralarda yer alacaktır.” diye konuştu.

Kenthaber
Yayın Tarihi : 7 Eylül 2004 Salı 13:04:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
semra uğuz IP: 88.242.34.xxx Tarih : 20.03.2007 00:05:12
tarihi kışlanın onarılıp bizlere faydalı bir kültür merkezi olmasını hem de en kısa zamanda istiyoruz.Beykoz halkı olarak belediyemizi ve sayın başkanımızı destekliyoruz. önüne çıkartılan engelleri beykoz halkı olarak inşaallah aşarız.