1
Haziran
2024
Cumartesi
GÜNCEL

10 Kasım'da Atatürk Sergisi

Ulu önder Atatürk, ölümünün 67. yıl dönümünde Büyükçekmece'de düzenlenen çeşitli törenlerle anıldı. Büyükçekmece Belediyesi'nde de Atatürk fotoğraflarından oluşan bir sergi açıldı.

Atatürk'ü anma töreni saat 09:05'te Büyükçekmece Cumhuriyet Meydanı Atatürk Anıtı'nda saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Törene Büyükçekmece İstanbul Vali Yardımcısı Adem Karahasanoğlu, Büyükçekmece Belediyesi Başkanı Dr. Hasan Akgün, Jandarma Komutanı Tuğrul Avtan'ın yanı sıra kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı.

İlçe protokolü, Cumhuriyet Meydanı'ndaki saygı duruşundan sonra Büyükçekmece Belediyesi'nin Atatürk fotoğraflarından oluşan serginin açılışına geçti.

Atatürk'ün çeşitli resimlerinden oluşan serginin açılışında bir konuşma yapan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, "Öncelikle şunu bilmenizi istiyorum ki bizler Atatürkçü bir neslin emanetçileriyiz. Onu her daim bize kazandırdıklarından dolayı saygı ve rahmetle anmalıyız. Burada gerçekleştirdiğimiz bu sergi Atatürk ilke ve inkılaplarına ne kadar değer verdiğimizin göstergesidir. Bu günlere gelmemizi sağlayan Atatürk'ümüzün neler yaptığı ve ne gibi çalışmalarda bulunduğunu bu resimlere bakarak görebilirsiniz. Sizlerden de bu anı ve hatıralara sahip çıkmanızı istiyorum" dedi.

.
Yayın Tarihi : 10 Kasım 2005 Perşembe 15:23:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?