2
Haziran
2024
Pazar
GÜNCEL

Ardahan Derneği'nde protestolu gece

11 Aralık 2005 günü Kıraç’da Ardahan Derneği tarafında organize edilen 'Dayanışma Gecesi' protestolara neden oldu. 

Dayanışma Gecesi'nde AKP'nin propagandasını yapıldığı gerekçesi ile birçok Ardahanlı ve  sivil toplum örgütü tarafında salon terk etti.

Ardahanlılar Gecesi'nin sunuculuğunu belediye personelinin yapması, dernek başkanının kardeşinin belediye personeli olması ve AKP li Belediye Başkanı Hamit Öncü’nün dakikalarca kendi faaliyetlerini anlatması başta Ardahanlı sivil toplum örgütleri, gazeteciler ve siyasiler olmak üzere birçok kişi tarafında protesto edilerek salon terk edildi.

Kars Ardahan ve Iğdır Dernekler Federasyonu Başkanın, derneklerin siyaset yapma yeri olmadığını belirterek Ardahan Derneğini uyardığı gecede Ardahanlı olan CHP Belde Başkanı Tuncer Dağ’da salonu terk edenler arasında oldu. CHP Kıraç Belde Başkanı Tuncer Dağ “Ben Kıraç CHP belde başkanıyım. Aynı zamanda Ardahanlıyım. Şimdiye kadar Ardahan derneği üzerinde hiç siyaset yapmadım. Dernekler kültür ve hemşehri dayanışma amaçlıdır. Siyaset yeri değildir. Dernekler bir yörenin simgesidir. Hiç kimse bunu yanlış yöne çekmeye kişisel çıkarlarına alet etme hakkını kendisinden görmemeli. Ben bir Ardahanlı olarak bunu eshefle karşıladım. Adeta Belediye Başkanı için hazırlanan bir gece oldu. Tüm Ardahanlılar bu arkadaşlar gibi düşünmüyor. Belediye Başkanı misafir olarak katılması ve değer verilmesi gayet doğaldır. Ama o dernek bir propaganda merkezi değildir. Aile derneği de değildir. Bunun üzerine kimse hesap yapmaya kalkmasın” dedi.

Geceyi protesto ederek terk eden birçok Ardahanlı dernekten istifa etmeye hazırlandığı öğrenilirken dernek yönetim kurulundan birçok üyenin rahatsızlığını dile getirdiği öğrenildi. Ardahan Kültür ve Dayanışma Derneği daha öncede Kıraç Belediye Başkanı ile toplantı yaptığı ve başkana plaket verdiği öğrenildi

.
Yayın Tarihi : 12 Aralık 2005 Pazartesi 16:48:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?