1
Haziran
2024
Cumartesi
İSTANBUL - İSTANBUL
Belediye Sayfaları

Hamidiyeden ihracat atağı

Hamidiye A.Ş. Genel Müdürü Yetim, 3 merkezli ihracat atağına geçtiklerini bildirdi. Şirket, Almanya merkezinden Avrupa, Newyork merkezinden Amerika ve Dubai merkezinden Ortadoğu platformuna çıkacak. Şirket, uluslar arası pazara yeni ürünü bag in box (torba kutu) ile açılacak. Yeni ürün, 20 litre kapasiteli. Su, karton kutu içine konulan süper hijyen, lamine torbaya konuyor. Bu özel torbaya takılmış musluk, kartondan dışarı verilerek, su alınıyor.

Hamidiye A.Ş. yeni ürününü piyasaya 5.5 YTL’den sundu. Yeni ürünlerin bir kullanımlık olduğunu belirten Yetim, “Bu ürün, Amerika dışında sadece Türkiye’de üretiliyor. Avrupa ve Ortadoğu’da bile yok. Amerika’da da 3-5 litrelik üretim yapılıyor” açıklamasını yaptı.
Bag in box, hafta başından itibaren, şirketin bazı bayilerine dağıtıldı. Ürün, bayilere verilirken, bazı şartlar aranıyor. Bayilerin torba kutuyu alabilmesi için Genel Müdür Yetim’in ifadesiyle, ‘Hamidiye A.Ş’ kriterlerine uymaları gerekiyor. Buna göre dağıtım araçları yeni ve bakımlı olmalı. Suların belli bir süre bozulmamasını sağlayacak teknik donanımı bulunmalı. Şoförler bakımlı, yaptıkları iş hakkında bilinçli ve iyi giyimli olmalı. Ayrıca bayiin kapasitesi, şirketin tespit ettiği rakamlara uymalı. Ayrıca deprem, büyük yangın gibi felaket zamanlarında bulunduğu bölgeye acil su verebilmesi için bayilerde stok depoları bulunacak. Aynı şekilde şirketin fabrikası ile Merter ve Küçükyalı depolarında da stok yapılacak.

Hamidiye A.Ş., ihracaata bu yıl başlayacak. Şirketi dış pazara açan ilk kapı Almanya oldu. Geçtiğimiz hafta bu ülkeye bayilik verildi. Avrupa yakın zamanda Almanya’dan dağıtımı yapılacak Türk şirketi Hamidiye A.Ş.’nin sularını içmeye başlayacak. Bugüne kadar şişe ve pet su işine girmeyen şirket, bu ürünleri de ihracat amaçlı üretimine geçecek. Ayrıca uluslar arası bir firmayla buzlu çay üretimi için anlaşan şirket, bu ürünü hem iç hem dış piyasaya sunacak. İhracatta diğer yerli firmalara öncülük yapacaklarını belirten Genel Müdür Yetim, şöyle konuştu: “Bizim temel hedefimiz dış piyasa. Türkiye petrol zengini bir ülke değil. Ama suyumuz bol. Dolayısıyla, suyumuzu satacağız.”

Bu arada şirket, dünya standartlarında inşa edeceği yeni tesisi için Kemerburgaz’da yeni bir arsa satın aldı. Hamidiye A.Ş.’nin günlük işleyebileceği su bin ton. Mevcut imkanlarla bunun beşte birini işleyip içme suyu olarak satıyor. Yeni tesiste bütün debi işlenerek piyasaya sunulacak. Su sektöründe dünyanın en modern tesisini kuracaklarını söyleyen Genel Müdür Yetim, binanın özellikle deprem gibi büyük afetler dikkate alınarak inşa edileceğini bildirdi. Bina, 10 büyüklüğünde depreme dayanıklı inşa edilecek. Bina içinde bir call center kurulacak. Buradan mal alan tüm araçlar uygu takibine alınacak. Böylece, olası bir depremde hizmetin vatandaşa en hızlı ulaşması için kesintisiz iletişim sağlanacak.

Yeni tesis için kurulacak uydu takip sisteminin 100 bin dolara mal olacağını bildiren Yetim, sistemi şöyle anlattı: “Tüm ulaşım ve iletişim kanallarının kesilmesi halinde bile biz suyumuzu en az bir ay verebileceğiz. İstanbul’da doğalgaz, su, elektrik ve telefon sistemleri olağanüstü bir durumda bir hafta, 10 gün kesilse bile biz hizmete devam edeceğiz. Uy vasıtasıyla merkez, bayiler, kamyonlar ve personelimizle iletişim sağlayacağız.”
Geniş ürün yelpazesi ve kalitesiyle, su pazarının lider kuruluşu Hamidiye A.Ş., ambalajlı su üretiminde’ de sektörde faaliyet gösteren ilk firma olarak adını duyurdu. Türkiye’ de su sektörüne getirdiği yeniliklerle de tanınan firma, tüketiciyi koruma ve bilinçlendirme da sürdürüyor. Polikarbon ambalajlı suda en büyük pazar payına sahip şirket, bardak suda ürün gamı itibariyle dünyanın en büyük üretim potansiyeline sahip. Şirket Türkiye ve uluslar arası platformda pek çok ödül ve kalite belgesine sahip.

Mehmet Arifoğlu
Yayın Tarihi : 20 Mayıs 2005 Cuma 14:51:34
Güncelleme :28 Mart 2006 Salı 16:32:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?