23
Mayıs
2024
Perşembe
İSTANBUL - İSTANBUL
Belediye Sayfaları

Ünlü İtalyan tenor İstanbul’da

İstanbullu müzikseverler 9 Eylül gecesi Harbiye Açıkhava'da Ferhat Göçer'e sahnede, ülkemizde 'Luna' şarkısıyla tanınan dünyaca ünlü İtalyan tenor Alessandro Safina eşlik edecek. Atatürk Havalimanı'nda sempatik tavırlarıyla dikkat çeken ünlü tenor, ilk defa Türkiye'ye geldiğini söyledi.
Dinleyiciler, Metropol Senfoni Orkestrası ve Türk etnik enstrümanları ile yeniden yorumlanan aryalar, napolitenler ve Türk müziği örnekleriyle oluşturulan bir konser yaşayacak. Ferhat Göçer ise son olarak ünlü İtalyan şarkıcı Gino Castelli ile Buzada'da ve Formula 1 için Çırağan Palace Kempinski'de gerçekleştirilen gecede sahne almıştı. Ferhat Göçer ile Alessandro Safina, Aşık Veysel'in 'Uzun İnce Bir Yoldayım' türküsünü birlikte seslendirecek.

ALESSANDRO SAFİNA KİMDİR?
Avrupa sahnelerinde birçok ünlü operanın ana bölümlerini -Giaccomo Puccini'nin 'La Boh/me' adlı eserindeki 'Rodolfo' rolü ve Çaykovski'nin 'Eug/ne Onegin' adlı eserindeki 'Vladimir Lenski' rolü- seslendiren 1963 Siena doğumlu ünlü İtalyan tenor Alessandro Safina, büyük başarı kazanmıştır. Alessandro Safina, klasik ve pop müziği harmanlayarak, insanları klasik müziğe yakınlaştırmayı amaçlıyor. Safina, bu yeni müzik tarzını, 2000 yılında çıkarttığı ilk pop - opera albümüne de taşıdı. Paris'te bulunan ünlü Olympia sahnesinde verdiği konserle de bu yeni müzik tarzını hayranlarıyla buluşturdu.
Alessandro Safina, asıl ününü Hollanda'da 'The Night of the Prom' adlı operayı seslendirerek kazandı. Listelerde 14 hafta boyunca 1 numara olan 'Luna' adlı ilk parçasıyla ise sanatçı klasik müzik ve pop müzik arasındaki köprüyü kurduğunu kanıtlamıştır. Safina, 'Moulin Rouge' filminin 'soundtrack'inde seslendirdiği Elton John'un unutulmaz şarkısı 'Your Song'dan sonra, 'As Times Goes By' şarkısını Rod Stewart ile birlikte seslendirerek başarısını sürdürdü
mertcan
Yayın Tarihi : 7 Eylül 2005 Çarşamba 00:21:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?