19
Mayıs
2024
Pazar
YAŞAM
Belediye Sayfaları

Kadıköy’de yeni dönem

Geçtiğimiz aylarda Trabzon Vali Yardımcılığı’na tayin edilen eski Kadıköy Kaymakamı Yüksel Peker’in yerine vekaleten tayin edilen Üsküdar Kaymakamı Saffet Karacahisarlı tarafından yönetilen ilçemize nihayet kaymakam ataması yapıldı. Kasım Esen, 1 Ekim tarihiyle görevine başladı.

Kadıköy’ün aylardır süren bekleyişi nihayet sona erdi. Uzun süredir boş olan makama atama nihayet yapıldı ve Kırklareli Vali Yardımcısı Kasım Esen Kadıköy’ün yeni kaymakamı olarak göreve başladı.
Göreve başladığı ilk gün Kaymakamlığa ait olan, www.kadikoy.gov.tr isimli web sitesinin hazırlatılması talimatını veren Esen, teknolojinin kullanımının yaygın hale getirileceği sinyali verdi.
Kaymakam Esen, gazetemize verdiği ilk demecinde de bu konuya değinerek; “Dijital imza yasası işlerliğe girmeden tüm hazırlıklarımızı tamamlayarak, çağın gerekleriyle hizmet vereceğiz” dedi.
1983 yılında İstanbul Hukuk fakültesini bitiren yeni kaymakamımız Kasım Esen, aynı yıl İçişleri Bakanlığı’nın açmış olduğu kaymakamlık sınavlarını kazanarak Kütahya’nın Dumlupınar ilçesinde ilk şehitlik düzenlemesini yaptırdı. Dumlupınar’dan sonra girdiği sınavı kazanarak Amerika’da kriminoloji üzerine ihtisas yaptı. İkinci görev yeri olarak Ardahan Göle ilçesine kaymakam olarak atandı. Burada da başarılı çalışmalar yapan Kaymakam Kasım Esen, Erzurum Vali Yardımcısı olarak görevine başladı. Erzurum’dan Yalova ili Termal ilçesine kaymakam olarak tayin edildi. Yalova’da 1996-2001 yılları arasında ve 17 Kasım 1999 depreminde de merkezde görev yaparak deprem konusunda çok büyük çalışmalar yaptı. Esen, deprem konusu üzerinde de uzmanlaştı.
Yalova’nın yeniden imarında başarı ile görevini tamamladı. 2001 yılında Kırklareli Vali Yardımcısı oldu. Bu görevde 2004 yılında Eylül ayına kadar çalıştı ve bu ay başında da Kadıköy Kaymakamlığı görevine getirildi.
Gazetemize bir açıklamada bulunan Kaymakam Kasım Esen; “Kaymakamlığın görevi, ilçenin durumunu denetlemek, geleceğine yön vermek. Kısa ve uzun vadede nasıl bir Kadıköy olacak? Bunu en azından hayal etmeliyiz. Dünyanın ve ülkenin gidişatına göre hareket planımızı belirlemeli, buna göre de kamunun imkanların yönlendirmeliyiz. Tabii olarak günü kurtaracak işler de mümkün ama asıl olan geleceği görmek. Ancak bu zor bir iş. Geleceği Kadıköylülerin ve Kadıköy’ün gözünden görmeye çalışacağım” dedi.
Kadıköy gibi 70 ilden büyük bir ilçede görev yapmanın kolay olmadığının bilincinde olduğunu söyleyen Esen, Kadıköy halkının bilinçli oluşunun yönetici açısından da şans olduğunu sözlerine ekledi.
Kaymakam Esen, hedefine ilk olarak Kadıköy’de AB ile ilgili işleri takip edecek bir komisyonu tesis etmeyi aldı

Kadıköy Gazetesi yeni yayın dönemi tanıtım yemeği, Ataşehir'de seçkin konukların katılımı ile yapıldı.
Kadıköy Kaymakamı Kasım Esen, Başsavcı Kemal Cambaz, Milli Eğitim Müdürü Zeki Gürsül, Üsküdar Cumhuriyet Savcısı Zihni Doğan, Paşakapı Cezaevi Müdürü Güngör Altın ve Ümraniye Cezaevi Müdürü Behzat Demir'in katıldığı yemekte, ilçemizin politika, sivil toplum ve iş dünyasının önde gelen isimleri de vardı.
Ataşehir Nivan Restaurant'ta yapılan yemekli toplantıya; Tercüman Gazetesi sahiplerinden Celal Toparlaklı, Kadıköy Hastanesi sahiplerinden Bülent Alış, Hasan Argun ve Zeki Mollaoğlu, Tepe Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Fevzi Donat, Hayırsever İşadamı Hacı Mustafa Tarman, İşadamı Gürbüz Çehreli, Nizip Zeugma Dernek Başkanı Mehmet Cankesen, Denizcilik Vakfı Başkanı Hatice Hakverdi, ANAP İlçe Başkanı Sabri Öğütçü, Genç Parti İlçe Başkanı Fikri Yılmaz, Yeni Türkiye Partisi İlçe Başkanı Uygar Varlık ve Başkan Yardımcısı Onur Kıraç, AK Parti İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri Emin Ergüven ve Hasan Köroğlu, İşçi Partisi İlçe Başkanı Nurhayat Boyraz, Mali Müşavir Funda Özbeyler, DEMTAŞ Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Demirtaş, İşadamı Lütfü Keleş ve Doğanay Gıda Yönetim Kurulu Üyesi Ata Demir katıldılar.
Yemeğe ayrıca, Türk Halk Müziği'nin sevilen seslerinden sanatçı İsmail Hazar, TGRT spikerlerinden Yusuf Erkan Gökalp ile mağdur kadının sesi olarak sembolleşen Gülbin Akbaş da iştirak etti.
Kadıköy Gazetesi de toplantıya nerede ise tam kadro ev sahipliği yaptı. İmtiyaz Sahibi Sinan Gülerci, Genel Yayın Yönetmeni Vural Dağtekin, Haber Koordinatörü Tamer Aner ve Reklam Koordinatörü Reyhan Özay'ın yanı sıra, Yayın Kurulunu temsilen Refik Tüjen, Dağıtım ve Abone Sorumlusu Nalan Günçağ, Polis Haberleri Editörü Önder Kavalcı, Haber Editörleri Özlem Özdemir ve Barış Eniş ile muhabir Ozan Okay davetlilerle birer birer ilgilendiler.
40 yılın özeti!
Yemek sırasında yapılan bir Cine Visıon sunu filmi ile de konuklara Kadıköy'ün 40 yıllık gelişimini anlatan, gazetenin sayfaları arasından kesitler gösterildi.
Gecenin açılış konuşmasını gazetemizin Haber Koordinatörü Tamer Aner yaptı.
“Gazetemiz köklü çınar gibi”
Aner, Kadıköy Gazetesi'nin uzun yıllardan bu yana halkın sesi olma çabası güttüğünü, bu uğurda zaman zaman gerek yerel yönetimlerle, gerekse siyasi kimlik sahibi kişilerle gerginlikler yaşadığını da vurgulayarak şunları söyledi:
"Kadıköy Gazetesi, 40 yılı yakın yolculuğunda zamanın yarattığı erozyonu hiç yaşamadı, aksine her geçen gün köklü bir çınar gibi serpildi ve büyüdü.
Öyle ki yakın zamanda yapılan araştırmalarda, ilçemizde hemen herkesin bugüne dek gazetemizle en az bir kez karşılaştığı açıklandı.
Habercilikte çizgilerinden ödün vermeyen, ilkeli, seviyeli ve dürüst bir yayın anlayışını sahiplenen gazetemizin, gelecekte de bu konumunu muhafaza edeceğine şüphem yok."
Tamer Aner'in ardından söz sırası Genel Yayın Yönetmenimiz Vural Dağtekin'deydi.
Yakın bir zaman içinde gazetemizin başına geçen Dağtekin davetlilere heyecanlı bir konuşma yaptı.
“Burası Kadıköy mozaiği!”
Dağtekin, gazetenin yaşına ve büyüklüğüne değindikten sonra şunları söyledi:
“Kadıköy’e mal olan bu yayın organı, içinde birçok zenginliği de barındırıyor. Bakın burada kimler var. Sayın Kaymakamımız, sayın Başsavcımız, Sayın Milli Eğitim Müdürümüz, çok değerli siyasilerimiz, sivil toplumun önde gelen isimleri, işadamlarımız. Kısacası Kadıköy mozaiği var bu salonda.
Kadıköy gazetesi işte bu tabloyu her zaman muhafaza etmeyi başardı. Nice seçimler, nice zorluklar yaşadı ama hep halktan taraf oldu, adını hep temiz tuttu.
Gazeteyi bu günlere getiren yönetim ve yayın kuruluna teşekkürler. Bize düşen bundan sonra eğitimli, seviyeli ve basın meslek ilkelerine bağlı olan, bünyemizden yetişen pırıl pırıl gençlerle bayrağı daha yükseklere dikmektir. Amacımız sadece bu. Yoksa kısır çekişmelerle yarınları karartmak değil.
Kadıköy Gazetesi ve onun bağlı olacağı Kadıköy Medya Grubu’nun bundan böyle ilçemizde ve hatta İstanbul’da hep yeniliklerle anılacağına şüpheniz olmazın. Bizde bu enerji uzun zaman yetecek kadar var.”
Gecenin anlam ve önemi üzerinde de duran başarılı yönetici konuşmasını bitirdikten sonra, konuklarımız arasında bulunan Milli Eğitim Müdürü Zeki Gürsül söz aldı.
“Medya kuvvetlinin değil,
haklının yanında olmalı!”
Gürsül şunları söyledi: 'Demokratik ülkelerde hepimizin bildiği gibi doğru haberciliği, kamuoyuna en güzel aktaran yazılı ve görsel basındır. Basının en önemli görevi hak, hukuk ve adalet ölçüleri içerisinde doğru olanı vicdanlara aksettirmektir. Daha önce 1994-95 yılları arasında da Kadıköy'de görev yaptım ve şunu gördüm; Gerçekten Kadıköy Gazetesi mahalli bir yayın olarak farklı bir çizgide. Her şeyden önce prensibini şu yönde koymuş; Medya kuvvetlinin değil, haklı olanın yanında olmalıdır! Kadıköy'de iletişimin daha ileri bir noktaya gelmesinde, yazılı ve görsel basının büyük önemi vardır. Bu konuda Kadıköy Gazetesi önemli işler yapacaktır inancındayım" dedi ve ekledi: "Edipler, edepli olmalıdır. Kadıköy Gazetesi'ni yöneten kişilerde de bu özellik hakkıyla var."
“Sorunlarımızı istikrarla dile getiriyor!”
10 aydır Kadıköy'de görev yaptığını belirten Cumhuriyet Başsavcısı Kemal Cambaz ise konuşmasında, Kadıköy Gazetesinin yayınlarını takip ettiğini, etkin ve başarılı bir yayıncılık yapan gazetenin, ilçedeki rolünün oldukça önemli olduğunu belirterek, sözlerine şöyle devam etti;
"Basın demokrasinin vazgeçilmez parçasıdır. Basının olmadığı bir toplumda demokrasiden ve hukuk devletinden bahsedilemez. Basın özgürlüğü demokrasinin temel niteliklerinden biridir. Kadıköy Gazetesi'nin yayınlarını takip ediyorum. Kadıköy'ümüz ve ülkemizin sorunlarını başarılı ve istikrarlı bir şekilde dile getiriyor. Sahibi ve tüm gazeteci arkadaşları canı gönülden kutluyorum."
“AB sürecinde yerel basının önemini iyi idrak edeceğiz!”
Kadıköy Kaymakamı Kasım Esen ise konuşmasında "Kadıköy Gazetesi 1960'lı yıllardan beri tarihin akıp giden sürecinde yaşanan olaylara halkımız ve Kadıköy ilçesi adına tercüman olmuştur. Halkımızın sözcülüğünü yapan, sorunlara ışık tutan gazetemizin daha nice yıllara ulaşmasını temenni ediyorum. Demokrasilerde önemli olan yerel basının yaşamasıdır. Yerel basın olduğu taktirde demokrasi olabilmektedir. Yerel basınımız halkın sorunlarına sahip çıkmakta, onları bilinçlendirmektedir. Öyle ki yerel sorunlar çözüldüğü taktirde daha geniş kesimlerin sorunları da çözülmektedir. AB sürecinde yerel basının önemini daha iyi idrak edeceğiz. Demokratik ülkelerde yerel basının traj çalışmalarına halkın ilgisi fazladır. Yerel basını bir eğitim kurumu görmeli ve desteklemeliyiz" diyerek sözlerini bitirdi.
“12 yıllık hayalimdi!”
Kadıköy Medya Grubu Başkanı ve gazetemizin imtiyaz sahibi Sinan Gülerci de konuşmasında, yerelden yola çıkıp, ülkede söz sahibi olan gazeteleri örenk gösterdi ve ekledi:
“Biz Kadıköy Gazetesi’ni aldığımızda, aslında çok da istekli değildik. O zaman ikinci iş olarak bile göremediğimiz bu yapının, bugün yeni kurulan şirketimizin amiral gemizi olabilmesi şüphesiz onur verici bir olay.
Geçen yıllarda yaptığımız insan yatırımının semeresini ancak bugün görebilmemize rağmen, ticaret dışı bakılırsa gazetecilik gerçekten zevkli bir uğraşı.
Üstelik ilçemizin adını taşıyan bu gazenin sahibi olmak da insana onur veriyor.
Geçmişte yaşanan sıkıntıları aşmış, rüşdünü ispat etmiş bir gazetenin tabii ki tek sahibi olmamalı.
İşte bu sebeple Kadıköy Medya Grubunu kurduk. Gazetemizin de içinde olacağı bu grubun oluşturacağı sinerjiyi doğru yöne kanalize edeceğiz. Sizler için başaracağımıza inancım tamdır.” 
Bu Kadıköylülerin gazetesi!
Tercüman Gazetesi Yönetim Kurulu Üyesi Celal Toparlaklı ise sözlerine  şöyle başladı.
"Yerel yayın olmadan ulusal medya olmaz. Ama yereldeki zorlukları bilen bilir. 12 yıldan bu yana Sinan Gülerci çıkardığı bu gazeteyle, olayları yakinen yaşıyor. Ancak, o bir farkla. İstikrarı hep muhafaza ediyor. Gazeteyi önce toplum, sonra ticaret için yapıyor. O ve ekibi bu işi başaracaktır."
Toparlaklı, bu sözlerin ardından Kadıköylü işadamlarına seslendi:
"İşadamlarına ve sivil toplum yöneticilerine, hatta kamu kurumlarımızın değerli idarecilerine sesleniyorum. Bu gazete sadece Sinan Gülerci'ye ait değil. Onun adı Kadıköy. Yani Kadıköylülerin de gazetesi. Bu sebeple, maddi ve manevi tüm gücümüzle Sinan Bey ve gazetesinin arkasında olmalıyız. Ben bizzat olacağım."
“Gönülden vermeyi bilelim!”
Gecede onur konuğu olarak bulunan okullarımıza katkıda bulunan ve Kadıköy'e iki büyük okul armağan eden Hacı Mustafa Tarman; "Aslında Ankara'ya gidecektim. Fakat, gazeteci dostlarımın ricasına uyarak burada olmayı yeğledim. Ben hayırsever değil, toplumdan aldıklarını yine onlara vermeye çabalayan bir insanım. Yaptıklarımı herkes yapabilir. Yeter ki gönülden vermeyi bilelim. Bu gazetenin çalışanları da, sahibi de işlerini bizler kadar gönülden yapıyorlar. Bu sebeple de saygıyı hak ediyorlar" dedi.
“Okul yapanın elini öperim!”
Bu sözlerin ardından Milli Eğitim Müdürü Zeki Gürsül ayağa kalkarak "Bizlere çok önem verdiğimiz eğitim yuvalarını, okullarımızı yapmada sonsuz destek veren ve iki okul yaptıran Mustafa Bey gibi  hayırseverlerimizin sayısının artmasını temenni ediyorum" diyerek Tarman'ın elini öptü. Gürsül ardından da, "Bundan sonra da her okul yaptıranın elini öpeceğim" dedi.
“Her zaman yanınızdayım!”
Duygulu anlar yaşatan bu olayın ardından söz alan sanatçı İsmail Hazar da gazetemize başarı dilekleriyle dolu bir konuşma yaptı.
Gece Kadıköy belgeseli gösterimi ile sona erdi.
Kadıköy Gazetesi
Yayın Tarihi : 21 Ekim 2004 Perşembe 09:13:49
Güncelleme :21 Ekim 2004 Perşembe 11:29:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mehmet demirtaş IP: 88.240.34.xxx Tarih : 14.05.2010 22:00:51

sevgili sinan kardeşim yaratmayı ve yaşatmayı düşündüğün değerler adına sana tşk ediyor kısa zamanda ideal insan vasıflarınla,merhamet ve sevecenliğinle aramızda olmasanda anıldığını,yadedildiğini bil,ruhun şad,mekanın cennet olsun ,ışıkla kal sevgili dostum..mehmet demirtaş..14 mayıs 2010