İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kadıköy halkının önemli nefes noktalarından biri olan ve yurt dışından binlerce lira verilerek ithal edilen güllerin yetiştirildiği 10 bin metrekarelik Göztepe Parkı'na camii yapma kararı aldı. Büyükşehir Belediye Meclisi'nin 15 Eylül 2005 tarihli oturumunda çıkan kararla Kadıköylülerin yeşil noktalarından biri daha betonlaşma tehlikesiyle karşı karşıya bırakılıyor.
Yetişkin ağaçların bulunduğu Göztepe Parkı'nın bulunduğu alanın imar planlarında yeşil alandan çıkarılıp, ihtiyaç olmadığı halde camii alanına ayrılması tartışma yarattı.
KADIKÖY BELEDİYE BAŞKANI SELAMİ ÖZTÜRK : "İHTİYAÇ YOK"
"Göztepe Parkı'nda yapılmak istenen imar değişikliğine iki yönlü itirazımız var. Birinci ve bize göre en önemlisi Kadıköy'ün en önemli nefes noktalarından biri olan bizim adeta oksijen depomuz olan Göztepe Parkı'nın yani yeşilin imara açılması, yok edilmesi. Kadıköy de yeşile ihtiyaç duyulurken var olan yeşil alanın betonlaştırılmak istenmesi yanlış. Bu alana sadece camii değil, kültür merkezi, hastane de yapılamaz. Çünkü burası yeşil alan. Ayrıca bu bölgede camiiye ihtiyaç yok. Kentin 15 yıllık belediye başkanı olarak bunu en iyi benim bilmem gerekirdi. Bu konuda belediyemize hiç bir talep ve teklif gelmedi. Zaten 3 ay önce Kadıköy'ün nazım imar planları hazırlandı. Ve hazırlanırken de bütün kamu kurumlarının istekleri, ihtiyaçları sorulup göz önüne alındı. O zaman Kadıköy Müftülüğü'ne de soruldu. Böyle bir ihtiyaç olsaydı, o zaman söylenir ve İmar Planlarına işlenirdi. Bu bölgenin imar planları 3 ay önce Büyükşehir Belediye Meclisi'nden geçti. 3 Ay önce böyle bir ihtiyaç yoktu da 3 ay sonra bu ihtiyaç nasıl birden bire doğdu anlamış değilim. Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Kadir Topbaş'ın konudan haberi olmadığı anlaşılıyor. Sayın Topbaş, yeşile ihtiyaç duyulan bu kentin mimar belediye başkanı olarak dilerim bu kararı onaylamaz. Onaylaması demek mimarlık diplomasını yırtması demektir. Kadıköy Belediyesi olarak kentin en önemli yeşil değeri olan bu parka sahip çıkacağız. Önce karara itiraz edeceğiz. Büyükşehir Belediye Meclisi bu itirazımızı 60 gün içinde değerlendirmek zorunda. Olumsuz bir sonuç çıkarsa yargıya gideceğiz. Her vatandaşın itiraz etme ve dava açma hakkı var. Kadıköylülerin her zaman olduğu gibi bu konuda da duyarlı davranacağına inanıyorum."