14
Haziran
2024
Cuma
YAŞAM
Belediye Sayfaları

Öztürk'ten, Theodorakis'e Yunanca jesti

Yunanlı sanatçı Theodorakis için Atina da düzenlenen 80. yaş günü partisi ve konserine Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk de katıldı. Kadıköy Belediyesi'nin kardeş kenti Rentis Belediyesi'nin düzenlediği özel geceye davet edilen Başkan Öztürk, gecede Rumca bir konuşma yaparak Kadıköy'den götürdüğü hediyeleri verdi.

Atina'da Mikis Theodorakis'in adını taşıyan Açık Hava Tiyatrosu'nda düzenlenen özel gecenin açılış konuşmasını Rentis Belediye Başkanı Georges Ioakimidis yaptı. Ioakimidis, gecenin onur konuğu olan Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk'ü, "Üstat Thedorakis'e bir sürprizimiz var.

Kardeşim Selami aramızda. Gel buraya kardeşim" diyerek sahneye Türkçe kelimelerle davet etti. Başkan Öztürk de, Georges Ioakimidis'in jestine Yunanca hazırladığı konuşmasıyla yanıt verdi. Öztürk, Yunanca konuşmasında şunları söyledi:

"İki ülke arasında dostluk köprülerinin kurulmasında önemli katkıları olan Mikis Thedorakis'in özel gecesine davet edilmekten onur duydum. Kendisine daha nice uzun yıllar diliyorum. Sizlere karşı kıyıdan, İstanbul ve Kadıköy'den selamlar, sevgiler getirdim."

Başkan Öztürk, Yunanca konuşmasının sonunda uzun süre alkışlandı. Sanatçı Theodorakis, konuşmayı çok beğendiğini ve iki ülke belediye başkanının kardeşliğinden yakınlığından çok etkilendiğini belirterek, "Ben hep size Yunanlılar ve Türkler düşman değil, kardeşler dostlar derdim.

İnanmazdınız. Bakın işte sonunda dediğim oldu. Bu manzara en güzel kanıt. Yıllarca bunun için uğraştık" diye konuştu. Thedorakis, Başkan Öztürk'ün Türkiye'den götürdüğü rakı, baklava ve üzerinde "Karşı kıyıdan sevgiler" yazılı vazo için de teşekkür ederek, çok duygulandığını söyledi.

Özel gecede Kadıköy Belediyesi meclis üyesi Neşe Canyurt da Zülfü Livaneli'nin iki şarkısını söyledi. Atinalıların büyük ilgi gösterdiği gecede Theodorakis'in hayatı ve şarkıları, oğlunun hazırladığı video görüntüleri eşliğinde söylendi.

Video filmini izlerken zaman zaman duygulanan Theodorakis, 80 nci yaşgünü için değişik yerlerde hazırlanan kutlama programlarına katıldığını ama en çok Rentis de düzenlenen gecede çok heyecanlandığını ve duygulandığını belirtti.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Eylül 2005 Salı 16:03:28
Güncelleme :20 Eylül 2005 Salı 16:14:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?