17
Mayıs
2024
Cuma
YAŞAM
Belediye Sayfaları

Sevgi Market açıldı

Sevgi Mağazası Kurucu Başkanı Sinan Gülerci, özellikle çocuklara yapılan yardımlarla bizzat ilgilendi. Sevgi Mağazası ile yardım organizasyonunda bir ilk daha hayata geçirildi. Sevgi Market’te ücretsiz alışveriş başladı. 2 Şubat 2002’den bu yana Kadıköy’den tüm ülkeye yaptığı giyim yardımlarıyla dikkatleri çeken Sevgi Mağazası, bir ilke daha imza attı. Merhum işadamı Sakıp Sabancı’nın açılışını yaptığı Sevgi Mağazası, geçen süre zarfında yaklaşık 20 bin kişiye giyim, eşya ve erzak yardımında bulundu.

Kadıköy Acıbadem’de kurulu bulunan ve Kadıköy Gazetesi tarafından finanse edilen mağazada, Ramazan ayı münasebetiyle dağıtılacak erzak yardımı içinse ilginç bir formül bulundu. Mağazanın adını duyurarak, daha fazla yardım gelmesine aracılık etmesi için uygulamaya geçilen çalışma şöyle:

Birçok firmanın dağıttığı erzak yardımlarının gerçek ihtiyaç sahibine ulaşmadığını tespit eden Sevgi Mağazası yöneticileri, hem karmaşaya son vermek, hem de yardımları daha sağlıklı yapabilmek amacıyla, Sevgi Mağazası içinde faaliyet göstermek üzere Sevgi Market’i hizmete açtılar.

Temel gıda malzemelerinin dağıtılacağı “Sevgi Market” te dağıtım yöntemi Mağaza ile aynı. Kişi, yardıma ihtiyaç duyduğunu belgeleyecek ve bu belge ile mağaza yönetimine başvuracak. Yönetimin değerlendirmesi sonucu yardım almasına karar verilen kişiler, belli bir limit dahilinde marketten diledikleri malzemeyi alabilecekler.

İlk uygulaması Ramazan ayı münasebetiyle 03.11.2004 Çarşamba günü yapılan çalışma ile insanların rencide edilmeden yardım alması ve ihtiyacını belirleyerek bunun dışındaki malları da israf etmesi önlenmiş oluyor.
 
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Deniz Ticaret Odası, MOPAŞ Marketler Zinciri ve Doğanay Gıda tarafından desteklenen mağazanın gıda reyonu yardımlar geldikçe faal olacak.
 
Kadıköy Acıbadem’de, Acıbadem Caddesi, Necipbey Sokak, No:4 adresinde faaliyet gösteren mağazada başlayan olan bu dağıtımı yerinde görmeniz ve çevrenize duyurmanız, insanlarımıza yardım ulaştırma mücadelesi yapan “Sevgi Gönüllüleri” için de ateşleyici etki yapacak ve her şeyden önce gelecek yardımları da hızlandıracaktır.
 
Kullanılmış giysi, ev eşyası ve yiyecek yardımlarınızı doğru usullerle dağıtma mücadelesi veren mağazanın telefonu ise 0216 - 325 90 38
 
 
Vural Dağtekin
Yayın Tarihi : 6 Kasım 2004 Cumartesi 10:46:18
Güncelleme :14 Aralık 2004 Salı 11:34:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?