18
Mayıs
2024
Cumartesi
YAŞAM
Belediye Sayfaları

Fransız Fakirhanesi yeniden hizmete açıldı

Şişli'de 2 gün önce çıkan yangında büyük zarar gören Fransız Fakirhanesi, onarımı kısa sürede tamamlanarak hizmete açıldı. Açılış törenine Vatikan Temsilcisi ile Türkiye Katolik Kilisesi Ruhani Başkanı da katıldı.

Yangın nedeniyle Fransız La Paix Hastanesi'nde misafir tutulan 20 yaşlı vatandaş huzurevlerine kavuştu. Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, onarımı tamamlanan huzurevi sakinlerini, ellerinde çiçeklerle kapıda karşıladı.

Çiçeklerle karşılanmanın mutluluğunu yaşayan yaşlılar, daha sonra düzenlenen kokteyle katıldı. Kokteylde Vatikan Temsilcisi George Maroviç ve Türkiye Katolik Kilisesi Ruhani Başkanı Yusuf Sağ da hazır bulundu.

Sarıgül yaşanan yangın olayının üzücü olduğunu belirterek, "Yaraların bu şekilde çabuk sarılması önemli. Burada yaşayanlar bizim büyüklerimiz, annelerimiz ve babalarımız" dedi.

Vatikan Temsilcisi George Maroviç, Sarıgül ve Türkiye Katolik Kilisesi Ruhani Başkanı Yusuf Sağ da, fakirhanenin kısa sürede onarılmasını sağladığı için Sarıgül'e teşekkürlerini sundu.

Konuşmaların ardından katılımcılar hep birlikte dua etti. Müslüman vatandaşlar "Fatiha" Suresi'ni, Hıristiyanlar da "Göklerin Efendisi" duasını okudu.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Eylül 2005 Çarşamba 13:56:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?