19
Mayıs
2024
Pazar
YAŞAM
Belediye Sayfaları

Yemek imalathanesinde ürküten ölüm


Şişli’deki bir yemek imalathanesinde çalışan 4 kişi, zehirlenerek öldü.
Alınan ilk bilgilere göre, Esentepe Bahar Sokak’ta faaliyet gösteren bir yemek imalathanesinde çalışan Cesim Kılıç (18), Özel Gültepe Ensar Hastanesi’ne, kardeşi Ercan Kılıç (16) ile Mustafa Pala (23) ve kardeşi Mahmut Pala (15) da Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne ölü olarak ulaştırıldı.
Şişli’deki bir yemek imalathanesinde çalışan 4 kişinin ölümüne, bacadan sızan karbonmonoksit gazının neden olduğu belirtildi.
AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Esentepe Mahallesi Bahar Sokak’taki 5 katlı binanın alt katında faaliyet gösteren ’’Mutfak Yemek’’in gece vardiyasında çalışan Nedip Kılıç (17), gündüz görev yapacak kuzenleri Cesim Kılıç (18) ve Ercan Kılıç (16) ile Mustafa Pala (23) ve kardeşi Mahmut Pala’yı (15) uyandırmak üzere saat 08.30 sıralarında üst kattaki odaya girdi.
Uzun süre çaba göstermesine rağmen kendilerinden geçen bu kişileri uyandıramayan Nedip Kılıç, durumdan diğer iş arkadaşlarını ve polisi haberdar etti.
Bunun üzerine Özel Gültepe Ensar Hastanesi’ne ulaştırılan Cesim Kılıç ile Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan Ercan Kılıç, Mustafa Pala ve Mahmut Pala’nın zehirlenerek öldükleri anlaşıldı.
Olay yerinde polis, sağlık ve İGDAŞ görevlilerince yapılan incelemede, yemek imalathanesinde kullanılan şofbenin bacasının işçilerin uyudukları odadan geçtiği ve bacada tahrip olan yerlerden sızan karbonmonoksit gazının da zehirlenmeye neden olduğu belirlendi.
Bu arada, aynı odada kalan Nedip Kılıç ve Mustafa Pala’nın 2 gün önce de rahatsızlandıkları, Kılıç’ın durumu hafif atlattığı, hastaneye kaldırılan Pala’ya serum verildiği ve taburcu edildiği, ancak rahatsızlığının sebebinin söylenmediği öne sürüldü.
Öte yandan, Özel Gültepe Ensar Hastanesi ile Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde bulunan cenazeler, otopsi işlemleri için Adli Tıp Kurumu’na nakledildi
AA
Yayın Tarihi : 30 Kasım 2004 Salı 13:21:16
Güncelleme :3 Aralık 2004 Cuma 00:42:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?