18
Mayıs
2024
Cumartesi
YAŞAM
Belediye Sayfaları

Sarıgül'den Erciyes'ten sonra Hacı Bektaş'a otobüs

Şişli Belediyesi, bu sene 42. si düzenlenen Geleneksel Hacıbektaş'ı Veli'yi Anma Töreni ve Şenlikleri'ne ilçeden katılacak yurttaşların ulaşımı için 25 ücretsiz otobüs tahsis etti. Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Şişli'den şenlikler için Hacıbektaş'a gidecek yurttaşların konaklanması için de ilçeye 150 çadır kurdurdu. Başkan Sarıgül, Kayseri Erciyes'te yapılan MHP Kurultayı'na da 5 otobüs tahsis etmişti.

Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu sene de Hacıbektaş-ı Veli'yi anma törenleri için yoğun bir hazırlık yapan Şişli Belediyesi, ilçedeki Okmeydanı Cemevi ve Cem Vakfı yöneticileri ile bökge halkının talbei üzerine, yurttaşları şenliklere taşımak için 25 otobüs tahsis etti. Hacıbektaş'taki şenlik alanına 150 çadır kuran belediye ekipleri, yüzbinlerce kişinin katılması beklenen törenler boyunca yurttaşlara ücretsiz içme suyu dağıtacak.

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, ilçesinden her yıl Hacıbektaş şenliklerine çok yoğun bir katılımın olduğunu belirterek, olanaklar ölçüsünde bu yurttaşlara destek verdiklerini söyledi. Hacıbektaş şenliklerinin ülkenin dört bir yanından ziyaretçi akınına uğradığına dikkati çeken Sarıgül, "Hacıbektaş belediyesinin tek başına bu ihtiyacı larşılamasını bekleyemeyiz. Bu nedenle, temizlik, sağlık ve barınma konusunda etkinliğe katkıda bulunmak amacıyla ekiplerimizin bir bölümü Hacıbektaş'ta görev yapacak. Ambülansımız, doktorlarımız ve 60 temizlik görevlimiz törenler boyunca bölgede olacaklar. Hacıbektaş kültürü toplumsal barışı, hoşgörüyü ve paylaşımı içinde barındırıyor. Bu kültürü yaşamak ve yaşatmak konusunda biz de üzerimize düşeni yapıyoruz" dedi.

Mehmet Arifoğlu-Kenthaber/İstanbul
Yayın Tarihi : 15 Ağustos 2005 Pazartesi 03:29:36
Güncelleme :15 Ağustos 2005 Pazartesi 03:33:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?