18
Mayıs
2024
Cumartesi
YAŞAM
Belediye Sayfaları

Binbir gece masalı gibi!

Zeytinburnu Belediyesi'nin, geleneksel hale getirdiği toplu düğün şöleniyle bu yıl 18 çift daha dünya evine girdi. TRT 1'den canlı olarak yayınlanan Şans Gecesi programında milyonlarca kişinin önünde "Evet" diyen çiftleri bu mutlu günlerinde ünlü sanatçılar Burhan Çaçan ile Tarık Mengüç de yalnız bırakmadı.


Zeytinburnu Belediyesi bu hafta TRT-1'den canlı olarak yayınlanan ve trilyonların dağıtıldığı Şans Gecesi programına ev sahipliği yaptı. Topkapı Şehir Parkı'nda gerçekleştirilen yayın öncesinde en büyük heyecanı dünya evine girecek gençler yaşadı. Sağanak yağmur altında bir araya gelen 18 çift, programdan önce İstanbul turu attı. Mutluluklarını Sultanahmet Meydanı'nda çektirdikleri fotoğrafla ölümsüzleştiren gençler, özellikle turistlerin ilgi odağı oldu. Bu kadar gelin ve damadı ilk kez bir arada gören turistler, ellerinden düşürmedikleri fotoğraf makineleri ve kameraları ile bu anı görüntülemeyi ihmal etmedi. Alkışlar ve tezahüratlar eşliğinde Sultanahmet'ten uğurlanan çiftler daha sonra Zeytinburnu Sur Restaurant'ta romantik bir atmosfer yaşadı. İki farklı heyecanı ilk kez tadan çiftlerin, canlı yayına çıkacak olmanın verdiği heyecan ve korku da gözlerinden okunuyordu.

Genç aşıklar yemeğin ardından Topkapı Şehir Parkı'nda yer alan anfi tiyatroya kurulan sahnedeki yerlerini aldı. Trilyonların dağıtıldığı Sayısal Loto çekilişinin de yer aldığı Şans Gecesi programına konuk olan çiftlerin mutluluğuna TRT-1 aracılığı ile milyonlarca kişi şahitlik etti. Sunuculuğunu Işık Özden ve Okan Karacan'ın yaptığı programda Tarık Mengüç ve Burhan Çaçan da seslendirdikleri parçaları ile renk kattı. Sağanak yağmur nedeniyle zaman zaman zor anların yaşandığı programa sunucular şemsiyelerle çıktı.

Zeytinburnu'nda manzaraların da ekrana geldiği gecede sahneye çıkan Başkan Murat Aydın, amaçlarının imkanı olmayan sevdalıları birleştirmek olduğunu söyledi. Her yıl olduğu gibi bu yıl 18 çifti evlendirdiklerini anlatan Aydın, "Gençlerimizin tüm ihtiyaçlarını hayırsever vatandaşlarımız ve iş adamlarımız karşılıyor. Bizler sadece vesile oluyoruz. Ben Zeytinburnu halkı adına o isimsiz kahramanlara sonsuz şükranlarımı sunuyorum. Eğer onlar gibi insanlar olmasaydı biz böyle bir mutluluğa vesile olamazdık" diye konuştu. Gece, havai fişek gösterileri ile sona erdi.

Mehmet Arifoğlu-Kenthaber/İstanbul
Yayın Tarihi : 5 Eylül 2005 Pazartesi 15:29:49
Güncelleme :5 Eylül 2005 Pazartesi 15:31:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?