23
Mayıs
2024
Perşembe
YAŞAM
Belediye Sayfaları

İçişleri Bakanı Aksu göçü sorgulayacak

Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, İçişleri Bakanı Aksu'yu 8-11 Aralık tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan 1. Uluslar arası Göç Sempozyumu'na davet etti. İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın'ı makamında ziyaret etti. AK Parti Zeytinburnu İlçe Başkanı Ahmet Dokumacı'nın da hazır bulunduğu ziyaret samimi bir ortamda gerçekleşti.

Ziyarette Belediye Başkanı Aydın, Bakan Aksu'ya Zeytinburnu Belediyesi olarak 8 Aralık'ta başlayıp 3 gün sürecek olan ve uluslar arası boyutta gerçekleştirecekleri göç sempozyumu hakkında bilgi verdi. Zeytinburnu'nun göçle kurulduğunun altını çizen Başkan Aydın, "Bu noktadan hareketle biz de bir göç sempozyumu düzenlemeye karar verdik. Bir yıldır üzerinde çalıştığımız projeyi Aralık ayında hayata geçireceğiz. Uluslar arası boyutta gerçekleştireceğimiz bu sempozyuma dünyanın ve Türkiye'nin önde gelen siyasileri, tarihçileri, sosyologları, toplum bilimcileri ile medya mensupları katılacak. Amacımız, ısıtılıp ısıtılıp Türkiye'nin önüne konan bazı iddialara cevap niteliği taşıyan verileri ortaya koyabilmek" diye konuştu. Başkan Aydın, Bakan Aksu'yu Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda gerçekleştirilecek olan sempozyuma davet etti.

Bakan Aksu da yerel yönetimlerin merkezi hükümete destek olabilecek bu tür organizasyonlara imza atmalarının son derece sevindirici olduğunu belirterek, sempozyuma memnuniyetle katılacağını söyledi.

Mehmet Arifoğlu-Kenthaber/İstanbul
Yayın Tarihi : 30 Eylül 2005 Cuma 11:04:03
Güncelleme :6 Ekim 2005 Perşembe 07:30:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?