18
Mayıs
2024
Cumartesi
YAŞAM
Belediye Sayfaları

Şakşukalı düğün şöleni

Zeytinburnu Belediyesi'nin, geleneksel hale getirdiği toplu düğün şöleniyle bu yıl 20 çift daha dünya evine girmeye hazırlanıyor. TRT 1'den canlı yayınlanacak Şans Gecesi programında milyonlarca kişinin önünde "Evet" diyecek olan çiftleri bu mutlu günlerinde ünlü sanatçılar Burhan Çaçan ile Tarık Mengüç de yalnız bırakmayacak.

Maddi durumu iyi olmayan gençlerin imdadına Zeytinburnu Belediyesi yetişti. Maddi imkansızlık ve benzeri nedenlerle çocuklarını evlendiremeyen anne-babaların yüzü artık gülüyor. Belediye, Zeytinburunu'nda yaşayan ve ailelerinin durumu iyi olmayan 20 genci daha evlendirmenin hazırlığını yapıyor.

Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, amaçlarının imkanı olmayan sevdalıları birleştirmek olduğunu söyledi. Her yıl olduğu gibi bu yıl da 20 çifti evlendireceklerini anlatan Aydın, "Gençlerimizin tüm ihtiyaçlarını hayırsever vatandaşlarımız ve iş adamlarımız karşılıyor. Bizler sadece vesile oluyoruz. Ben Zeytinburnu halkı adına o isimsiz kahramanlara sonsuz şükranlarımı sunuyorum. Eğer onlar gibi insanlar olmasaydı biz böyle bir mutluluğa vesile olamazdık" dedi. Çiftlerin tüm beyaz eşya, halı vb. ihtiyaçlarını karşıladıklarını ifade eden Aydın "İnşallah bu yıl ki düğünümüz de TRT-1'den saat 22:00'den itibaren canlı olarak yayınlanacak. Gençlerimizin mutluluğuna bütün dünya şahit olsun istedik ve böyle bir projeye imza attık. Ben tüm Zeytinburnu halkını 3 Eylül Cumartesi günü Topkapı Şehir Parkı'na bekliyorum. Gelin hep birlikte eğlenelim" diye konuştu.

Topkapı Şehir Parkı'nda bulunan anfi tiyatrodan canlı olarak yayınlanacak Şans Gecesi'nin bu haftaki konukları ise Burhan Çaçan ile Tarık Mengüç olacak.

Mehmet Arifoğlu-Kenthaber/İstanbul
Yayın Tarihi : 2 Eylül 2005 Cuma 07:15:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?