2
Mayıs
2024
Perşembe
POLİS/ADLİYE

Uyuşturucu operasyonu

Kırklareli İl Emniyet Müdürlüğü ile Babaeski İlçe Emniyet Müdürlüğü'nün ortaklaşa düzenlediği operasyonda, 10 kilo 700 gram eroin maddesi ele geçirildi. Operasyonlar kapsamında 2 kişi yakalandı. Haziran ayı sonunda yapılan istihbarat değerlendirilmesiyle birlikte harekete geçen Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekipleri, D.N. ile H.A. isimli şahısları takibe aldı.

Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü'nde görev yapan memurlar bu şahısların Kırklareli'nin Babaeski İlçesi'ne gidiş-geliş ve istihbaratlarını kontrol etmeye başladı. Söz konusu 2 kişinin yaklaşık bir hafta kadar önce temin ettikleri eroin maddesini yurt dışına sevk etmek üzere hazırlandıkları öğrenildi.

20 Temmuz cumartesi günü D.N. ve H.A. kendilerine ait araçla Babaeski'nin Cumhuriyet Mahallesi mezarlık bölgesinde sevkiyatı yapacakları aracı temin etmeye çalışırlarken Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü operasyona başlayarak H.A. isimli şahsı aracın yanında yakaladı.

D.N. isimli şahıs ise bir kovalamaca sonucu yakalandı. Mezarlık içerisinde paniğe kapılan D.N. kısa sürede etkisiz hale getirildi. Araçta yapılan araştırmada folyolara sarılı halde 22 adet paketlenmiş biçimde 10 bin 700 gram eroin maddesi ele geçirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Ağustos 2005 Cuma 14:16:43
Güncelleme :2 Kasım 2005 Çarşamba 12:08:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?