17
Mayıs
2024
Cuma
YAŞAM

Lüleburgaz Afet Yardım Derneği kuruldu

Lüleburgaz Afetlerde Acil kurtarma ve Yardımlaşma Derneği LAKYAD açıldı. Dernek yöneticileri vadandaşlardan ilgi ve yardım bekliyor.

Amacımız; olası bir afette teknik techizata ve yetişmiş elemana sahip olup müdahale yeteneğini
kazanmaktır.Unutmayınız ki afetin ne zaman geleceği belli olmaz.Bu bir sel,fırtına,deprem olabilir.Her ne durumda olursa olsun derneğimiz yetişmiş insan gücününü ve gerekli teçhizatı bulundurmayı kendine ilke edinmiştir .Sn Kaymakamımız Mehmet Taşdöğen ve Sivil Savunma Müdürümüz Kemal Çağlayan’ın katkılarıyla Trakyada ilk defa bu şekilde bir çalışmayı başlatmış bulunuyoruz.


Yapılarımızda çalışan teknik eleman,usta,çırak,kalfa vb. eğitimi ve sertifikalandırılmasınıda amaç edinmiş olan derneğimiz aynı zamanda yapılarımızın depreme dayanıklılık denetimini yapacak bir ekip yetiştirmeyi ve ilçemizde ve çevre il ve ilçelerimizde bulunan onarıma muhtaç yapılarıda tespit edip onları olası bir afete hazırlamayı amaç edinmiştir.

Avrupa Birliğine girmeye hazırlandığımız bu yıllarda avrupaya hazırlıklı bir ilçe,bir bölge dolayısıyla ülke olmayı amaçlamış olmakla birlikte Avrupa Birliği’nin ülkemize ayırdığı fonlarıda kullanarak derneğimizi güçlendirmek ve böylece ülkemizi daha güçlü hale getrimek amacındayız.Bu fonlar içinde derneğimiz üyelerinden Trakya Üniversitesi Kırklareli Teknik Eğitim Fakültesi Yapı Öğretmenliği bölümünden arkadaşımız Ümit Öder gerekli çalışmaları yürütmektedir.Konunun siz değerli


halkımız tarafından duyarlılıkla anlaşılacağını umuyor ve çalışmalarımızda desteklerinizi ve maddi manevi yardımlarınızı bekliyoruz.Unutmayalım ki trakya bölgemizde büyümüş olup yurtdışında çalışmış bir çok vatandaşımız avrupada bu konunun ne kadar önemli olduğunu bilirler.Ve biz onlardanda teçhizat yardımı konusunda bize yardım edeceklerine can-ı gönülden
inanıyoruz.Çünkü Avrupada sivil toplum örgütleri sayesinde toplum devlete ulaşıyor ve dolayısıyla başarılı ülkeler haline geliyorlar.

Kenthaber
Yayın Tarihi : 3 Eylül 2004 Cuma 12:35:35
Güncelleme :9 Nisan 2005 Cumartesi 11:20:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?