8
Mayıs
2024
Çarşamba
LÜLEBURGAZ - KIRKLARELİ

Erol Uçak


Milli Eğitim Bakanı Metin Bostancıoğlu, Lüleburgaz’ın, Hamitabat Köyü’nde, hayırsever bir vatandaş tarafından yaptırılan okulu hizmete açtı.

Erol Uçak tarafından yaptırılan ilköğretim okulunun açılışı için düzenlenen tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Törende bir konuşma yapan Milli Eğitim Bakanı Metin Bostancıoğlu, hayırsever işadamı Erol Uçak’a teşekkür ederek, "İşi daha bitmedi. Köy muhtarıyla birlikte bu okula sahip çıkacak" dedi. Okulun çağın gerektirdiği yenilikleri taşadığını belirten Bostancıoğlu, Uçak’a bir plaket verdi.

Erol Uçak ise, insanların geleceğinin eğitim ve öğretim ile belirlenebileceğini söyledi. Uçak, "Ben öğrenci olsaydım, nasıl bir okulda okumak isterdim? diye düşünerek bu okulu yaptırdım" diye konuştu.

Lüleburgaz eski Kaymakamı Ünal Erdoğan da, hayırsever vatandaşların bu tür hizmetler yapması gerektiğini kaydederek, okulun yapımında emeği geçenlere teşekkür etti. Kırklareli Valisi Ali Serindağ, okulun çevre köylere de hizmet vereceğini vurguladı.

Bakan Bostancıoğlu, konuşmaların ardından açılış için getirilen boğanın kesilmesini istemedi. Ancak, boğa bakan gittikten sonra kesildi. Okulun açılışını gerçekleştirdikten sonra dersliklerini gezen Bostancıoğlu, öğrencilere sorular sordu ve onlara bilgiler verdi. Tören sonrası misafirlere, pilav dağıtıldı.

Öte yandan, okul ve spor salonunun 145 milyar liraya malolduğu belirtildi.

Vekilinize soru sormak/sorununuzu iletmek ister misiniz?
Sorular/Cevaplar