27
Mayıs
2024
Pazertesi
VİZE - KIRKLARELİ

Avcılar sezonu açtı

Kırklareli'nin Vize ilçesindeki avcılar, yeni av sezonunu düzenledikleri törenle açtı.

Vize Avcılar ve Atıcılar Dayanışma Derneği, av sezonunun başlaması nedeniyle Doğanca köyünde tören düzenledi.

Düzenlenen törene katılan 100'e yakın avcı, yeni av sezonuna hazırlık amacıyla trap atışı gösterisi yaptı. Avcıların büyük çoğunluğu trap atışlarındaki hedefleri vurdu.

Vize Avcılar ve Atıcılar Dayanışma Derneği Başkanı Şefik Batmaz, yaptığı açıklamada, trap atışlarında Vizeli avcıların moral bulduğunu ve av sezonuna hazır olduklarını kanıtladıklarını söyledi.

2005 yılında 9 kişi ile kurdukları dernekte şu anda kayıtlı 200 üyenin bulunduğunu ifade eden Batmaz, derneklerine olan ilginin her geçen gün artmasından memnuniyet duyduklarını belirtti.

Batmaz, şöyle devam etti: ''Derneğimize üye olan arkadaşların yüzde 80'i gerçekten avcı. Bizde sertifikası olmayan avcı çok azdır. Derneğimizin önemli görevlerinden birisi de, üyesi bulunan avcıların motivasyonunun yanı sıra, yasalara uygun olarak av yapılması bilincinin geliştirilmesidir. Avcılık, zevkli ve heyecanlı bir iştir. İçimizde genç arkadaşımız çoktur. Önemli olan bu zevki ve heyecanı yasal sınırlar dışına çıkmadan, resmi av sezonu tarihlerini taşmadan yaşamaktır.

Şimdi, Üveyik avlayacağız, Eylül ayında da tavşan av sezonu açılacak. Sürek avı son 2 yıldır zaten yasak kapsamında. Bu vesile ile 2009-2010 yılının avcı arkadaşlarımıza hayırlı uğurlu olmasını, Allah kazasız belasız bir sezon geçirmemizi diliyorum. İstanbul'dan kalkıp gelen Vizeli arkadaşlara da teşekkür ediyorum.''

Vize'nin Çakıllı beldesinde yaşayan avcı İsmail Akyol da, çalışmak amacıyla gittiği Almanya'da 40 yıl kaldığını, avcılığa merakından dolayı Türkiye'ye döndüğünü bildirdi.

Vize, Saray ve Çakıllı beldelerindeki avcılar kulüplerine, avcılara ve avcılığa katkıda bulunmak için üye olduğunu belirten Akyol, ''Şimdi ömrümün son zamanlarını burada avcılıkla geçirmekteyim. Hayatımı buna adadım. Ben doğru bir avcılık yapmak istiyorum. Yasak yerlerde arkadaşları gördüğüm zaman onları şahsen uyarıyorum'' diye konuştu.

Trap atış gösterilerinin ardından, katılımcılara geleneksel pilav ikram edildi.

AA
Yayın Tarihi : 18 Ağustos 2009 Salı 10:20:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?