18
Mayıs
2024
Cumartesi
VİZE - KIRKLARELİ

Define avı öldürdü

Vize'de define aramak için girdikleri mağarada jeneratörün egzos gazından zehirlenerek hayatlarını kaybeden 3 kişiden 1’i olan Ahmet Çakıroğulları’nın (37) cenazesi, memleketi Edirne’ye gönderildi.

Dün meydana gelen olayın ardından cenazeler akşam saatlerinde İstanbul Adli Tıp Kurumu’na getirildi. Otopsi işlemleri tamamlanan cenazeler ailelerine teslim ediliyor. Yakınlarına teslim edilen Ahmet Çakıroğulları’nın cenazesi, toprağa verilmek üzere memleketi Edirne’ye gönderildi.

Çakıroğulları’nın, evli ve 2 çocuk babası olduğu öğrenildi. Cevat Kaçan ve Mustafa Balyalı’nın cenazeleri de işlemlerin tamamlanmasının ardından yakınlarına teslim edilecek.

Bu arada hayatını kaybeden 3 kişiden 1’i olan Mustafa Balyalı’nın cenazesi de otopsi işleminin ardından toprağa verilmek üzere memleketi Balıkesir’e gönderildi.

İstanbul’a getirilen cenazelerin otopsi işlemleri tamamlandı. Mustafa Balyalı’nın cenazesi de Balıkesir’den gelen yakınlarına teslim edildi. Acılı aile, basın mensuplarının sorularını yanıtsız bıraktı. Cenaze, Sarıyer Belediyesi’ne ait bir ambulansla Balıkesir’e götürüldü.

İKİ KİŞİ ARANIYOR

Öte yandan hayatını kaybeden 3 kişinin ölümüyle ilgili soruşturma sürerken, olay sırasında mağarada 2 kişinin daha olduğu ortaya çıktı. Güvenlik güçleri, arkadaşlarını ölüme terk ederek olay yerinden kaçtıkları belirlenen şahısları arıyor.

Yapılan soruşturmalar neticesinde mağarada 2 kişinin daha olduğu ortaya çıktı. Define için mağaraya giren Ahmet Kılıç ve Erol Özel’in, arkadaşlarının gazdan zehirlenerek bayılmasının ardından paniğe kapılarak kaçtığı tespit edildi.

Jandarma olayla ilgili soruşturmasını sürdürürken, define arayan ekipte bulunan ve olay yerinden kaçan 2 kişinin yakalanmasına çalışıyor.

Define aramak için mağaraya giren Cevat Kaçan’ın ağabeyi Seyfi Kaçan, kardeşinin perşembe gününün akşamı mağaraya gittiğini öğrendiğini belirterek, "Arkadaşları perşembe günü akşamı gelip almışlar. Nasıl gittiğinden haberimiz yok. Pazartesi günü götüren şahıslardan Ahmet Kılıç kardeşimin evine telefon açıp Cevat’ın eve gelip gelmediğini sormuş. Ben onlardan ayrıldım, haberim yok onlardan, gelmediyse jandarmaya haber verin mağarayı arayın deyip telefonu kapatmış. Jandarma ve ekiplerin yaptığı çalışmalar sonucu kardeşimin cesedi mağaradan çıkarıldı. Biz nereye gittiğini ve nerde olduğunu bilmiyorduk" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Haziran 2005 Çarşamba 12:07:19
Güncelleme :2 Kasım 2005 Çarşamba 12:44:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?