30
Nisan
2024
Salı
GÜNCEL

"Kentkart" ülke sınırlarını aştı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin toplu taşıma hizmetinde uyguladığı "kentkart" ülke sınırlarını aştı.
Ürdün'de toplu taşım hizmeti veren bir firmanın temsilcileri Kocaeli'ne gelerek kent kart sistemini inceledi. Yabancı heyet, kentkart uygulamasını resmi toplu taşım araçlarında kullanan Büyükşehir Belediyesi yetkililerinden teferruatlı bilgi aldı. Ürdün'de toplu taşıma hizmeti veren Otomotiv adlı firmanın yetkilisi Nabil Ebu Kadir, Uluslararası Taşımacılar Birliği Orta Asya ve Afrika temsilcisi Adul Satar Ebu Hassan ve beraberindekiler, Ulaşım Daire Başkanı Selami Aydın'ı makamında ziyaret etti.
Ürdünlü konuklarına sistem ile ilgili bilgi veren Ulaşım Daire Başkanı Selami Aydın, kentkartın tamamen elektronik ortamda kullanıldığını söyledi. Dünyadaki tüm modern kentlerin bu sistemi tercih ettiklerine dikkat çeken Aydın, Kocaeli'ndeki resmi toplu taşım araçlarında bir yıldır bu sistemle seyahat edildiğini ifade etti. Aydın, ayrıca sistem sayesinde oluşturulan Araç Takip Merkezi'nin de trafiği kontrol altında tuttuğunu kaydetti.
Nabil Ebu Kadir de, kentkart ile ilgili bir süredir araştırma içinde olduklarını kaydetti. Türkiye'de, Kocaeli'nin sistemi başarı ile uygulayan iller arasında olduğunu duyduklarını ifade eden Ebu Kadir, "Şirketimiz bu sistemin Ürdün'de uygulanmasını istiyor. Sizden aldığımız bilgiler de kentkartın modern hayattaki gerekliliğini ortaya koyuyor. Umarım en kısa zamanda Ürdün'deki toplum taşım hizmetlerinde de kentkart sistemine geçebiliriz" dedi.
iha
Yayın Tarihi : 3 Şubat 2007 Cumartesi 12:31:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?