30
Nisan
2024
Salı
GÜNCEL

Kitaba göre camiyi seçtim

Camide bayramlaşma için resmi yazı yazan Kocaeli’nin Karamürsel İlçesi Kaymakamı Ramazan Mangaloğlu, İçişleri Bakanlığı’nın ’Bayram ve Törenler El Kitabı’yla kendisini savundu.

Kitapta yer alan ’Kanunda mevzuat yoksa örf ve adet kurallarına göre işlem yapılır’ ifadesini okuyan ve buna dayanarak camide bayramlaşma yazısını çıkardığını kaydeden Mangaloğlu, şunları söyledi: "Yazı doğrudur. Ben de örf ve adetlere dayanarak bayramlaşmanın cami avlusunda yapılacağı inancındayım. Daha önceki bayramlaşmalara en fazla 48 kişi geldi. Halk bize gelmiyorsa biz halka gidiyoruz. Bayramın ilk günü yine orada (Cami önünde) halkla bayramlaşma olacak."

GERİ ADIM ATTI

Bu arada gelen tepkiler üzerine Kaymakam Mangaloğlu ikinci bir davet yazısı ile durumu düzeltmeye çalıştı. Mangaloğlu, 13 Aralık tarihini taşıyan ve dün ilgili yerlere fakslanan ikinci bayramlaşma yazısında şu ifadelere yer verdi: "11.12.2007 gün ve 870/406 sayılı yazımıza ek: İlgi yazıya ek olarak 21.12.2007 cuma günü saat 13.00’de İlçe Protokolü ve akabinde kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan görevliler ile bayramlaşma, Belediye Kültür Merkezi’nde yapılacaktır. Bilgi ve gereğini arz ve rica ederim."

BAŞKANLA KAVGA

İlçede AKP’ye yakın kişiler tarafından kurulan Karamürsel Ay Işığı Derneği’nin geçtiğimiz yıl düzenlediği sünnet şöleni sonrasında Kaymakam Mangaloğlu ile Karamürsel Belediye Başkanı DYP’li İsmail Yıldırım’ın arası açılmıştı. Çocuklara takılan 54 çeyrek altın ve gıda yardımının bedelini Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’ndan karşılamak isteyen Kaymakam’a mütevelli heyette yer alan Yıldırım itiraz etti. Başkan Yıldırım vakfın derneklere değil kişilere yardım etmesi gerektiğini, ayrıca mütevelli heyete de bu yardım için bilgi verilmediğini belirterek 7 Eylül 2006 tarihli ödeme kararına imza atmadı. Buna rağmen Kaymakam ödemeyi yapınca ikili aylarca konuşmadı.

AKP’den adaymış

Kaymakam Ramazan Mangaloğlu’nun yerel seçimlerde AKP’den aday adayı olduğu ortaya çıktı. Mangaloğlu, 2004 yerel seçimleri öncesi Adana Vali Yardımcılığı görevinden istifa ederek Karabük Belediye Başkan adaylığı için AKP’ye başvurdu, ancak aday gösterilmeyince yeniden memuriyete döndü.

Atalay: Müfettiş gereksiz

KARAMÜRSEL Kaymakamı Ramazan Mangaloğlu’nun "camide bayram randevusu" girişimi, muhalefetin tepkisini çekerken, İçişleri Bakanı Beşir Atalay sessiz kaldı. Atalay, konuya ilişkin sorumuza, "Bir açıklama yapmayacağım" karşılığını verdi. İçişleri Bakanlığı da haberler üzerine Karamürsel Kaymakamı ile ilgili harekete geçti. Ancak Bakan Atalay’ın, "Gerek yok" talimatıyla olayla ilgili olarak müfettiş görevlendirilmedi. CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu olayı değerlendirirken "Karamürsel Kaymakamı herhalde yakın zamanda bürokraside daha üst görevlere çıkacaktır. Çünkü bunlar bürokraside yukarıya tırmanma yolu oldu. Ya eşi türbanlı olacak ya da böyle densizlik yapacak" dedi. MHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ekici de kaymakamın bayramlaşmayı makamında yapması gerektiğini ifade etti.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 15 Aralık 2007 Cumartesi 14:41:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?