3
Mayıs
2024
Cuma
GÜNCEL

6 saatlik deprem tatbikatı

Marmara Bölgesi'nde uygulanmakta olan ve arama kurtarma ekiplerinin kapasitelerini mevcut tüm seviyelerde geliştirmeyi amaçlayan USAR (Kentsel Arama ve Kurtarma) projesi çerçevesinde İzmit'te geniş katılımlı ve yabancı konuklar tarafından izlenen bir deprem tatbikatı gerçekleştirildi.

Kocaeli Üniversitesi Arslanbey Yerleşkesi'nde geniş bir alanda yapılan tatbikatı, Kocaeli Vali Yardımcısı İdris Kurtkaya, Kocaeli Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yunus Kishalı, İsviçre İşbirliği Ofisi (SDC) ve konsolosluk yetkilileri, Berlik İtfaiyesi, İran Kızılayı görevlileri izledi.

Tatbikata, Mahalle Afet Gönüllüleri (MAG), MAGDER, Kocaeli Yüksek Öğrenim Derneği Medikal Arama Kurtarma Ekibi (KYÖD), Gölcük Esnaf ve Sanayi Odası Arama Kurtarma Timi (GESOTİM), Marmara Üniversitesi Medikal Müdahale Ekibi (MERT) ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri ve K-9 ekibi katıldı.

Enkaz alanlarının MAG ekipleri tarafından kordon altına alınmasının ardından tatbikatta ilk olarak, yaralıya enkazdan çıkartılmadan yapılması gereken müdahaleler uygulamalı olarak anlatıldı. Yabancı konuklar tarafından büyük bir dikkatle izlenen tatbikat yaklaşık 6 saat sürdü.

.
Yayın Tarihi : 23 Ekim 2005 Pazar 15:55:44
Güncelleme :30 Ekim 2005 Pazar 17:50:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?