3
Mayıs
2024
Cuma
GÜNCEL

Bakan Gönül Kocaeli'de

Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Kocaeli ziyaretinde önce Kocaeli Sanayi Odası tarafından verilen çevre ödüllerini sahiplerine verdi, ardından İzmit Ticaret Odası tarafından açıklanan vergi rekortmenlerine plaket verdi.

Milli Savunma Bakanı Gönül, ilk olarak Kocaeli Sanayi Odası'nda gerçekleşen Şahbettin Bilgisu Çevre Ödülleri'ni bu yıl kazanan Otokar Otobüs Karoseri Sanayi A.Ş. ve Teşvik Ödülü Betek Boya Kimya ve Sanayi A.Ş.'ye ödüllerini verdi. Buradaki törenin ardından İzmit Ticaret Odası Sosyal Tesisleri'ne geçen Bakan Gönül, burada vergi rekortmenlerine plaketlerini verdi.

Plaket töreninde Kocaeli Valisi Erdal Ata, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karosmanoğlu, İzmit Ticaret Odası Başkanı Hüseyin Zeytinci, TÜPRAŞ Genel Müdürü Hüsamettin Danış ile üyeler katıldı. Törende bir konuşma yapan Bakan Gönül, "Devlet diyoruz, eğer vergi toplayamayan bir devlet ise vatandaşına hizmet götüremez. Bugün şampiyonluğunu kutladığımız arkadaşlarımız aslında devlet olarak bizim yaptığımız hizmetlerinin asıl failleridir. Asıl hizmet yapanlardır. Bu yüzden kendilerine şükran borçluyuz. Çalmayan, çaldırmayan bir hükümet olduğuna inanan vergi mükellefleri vergisini verdi ve ilk defa geçen sene 11 katrilyon fazla verdi. Bu yalnız bütçe gelir ve giderine yansımadı. Devlet borçlarının yüzde 60'ı geçmemesi gerekiyor. Bizde ise bu oran yüzde 90'ları bulmuştu.

Şimdi o da yüzde 70'lerin altına düşüyor. Umut ediyorum ileriki senelerde daha da düşecek" şeklinde konuştu.
Bakan Gönül, 2004 yılında kurumlar vergisi en yüksek ödeyen üyeler, 2004 yılında en fazla ihracat yapan üyeler, ilçelerde en yüksek kurumlar vergisi ödeyenler ve oda üyeliğinde 40 yılını dolduranlara plaketlerini verdi.
Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, programının ardından Ankara'ya hareket etti.

.
Yayın Tarihi : 2 Aralık 2005 Cuma 22:11:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?