3
Mayıs
2024
Cuma
GÜNCEL

Boğaziçi'nde kuş gribi yok

Uzakdoğu'dan yayılan ve Türkiye'de de ilk kez Balıkesir'in Manyas İlçesi'nde görülen Kuş Gribi tehdidinin, Kocaeli'nin Gebze İlçesi'nde bulunan Boğaziçi Hayvanat Bahçesi'nde şu ana kadar görülmediği açıklandı.

Türkiye'de görülen ve bir anda herkesi tedirgin eden Kuş Gribi tehdidi, Gebze'nin Darıca Beldesi'nde bulunan Boğaziçi Hayvanat Bahçesi'ni de, ziyaretçi yönünden dolaylı bir şekilde etkiledi.

Kuş Gribi'nden korkan bazı ziyaretçilerin, bulaşır endişesiyle hayvanat bahçesine gelip gelmemekte tereddüt ettikleri ortaya çıktı. Başta ördekler ve kazlar olmak üzere pelikan, flamingo, leylek, muhabbet kuşu ve papağan gibi, Kuş Gribi'nin görülebileceği kanatlı hayvanların yaşadığı Boğaziçi Hayvanat Bahçesi'nde de, olası bir Kuş Gribi vakasına karşı, gerekli kontrollerin ve tedbirlerin alındığı öğrenildi.

Boğaziçi Hayvanat Bahçesi'nde yapılan kontroller sonucunda şu ana kadar Kuş Gribi'ne kesinlikle rastlanmadığını belirten Park Veteriner Hekimi Yücel Yılmaz, "Kuş gribi olayının ortaya çıkmasının ardından, hayvanat bahçesinde de acaba Kuş Gribi var mı yok mu gibi tereddütler oluyor. Şunu açıkçası söylemek gerekirse, parkımızda Kuş Gribi'yle ilgili şu ana kadar hiçbir belirti yok. Olması da zaten muhtemel değildir. Çünkü bulaşma sahasında değiliz.

Bunu daha çok göçmen kuşların getirdiği bir mikrop yapıyor. Burası da göçmen kuşların geçiş alanı üzerinde olmadığı için hiçbir endişemiz yok.

İkincisi ise, biz dışarıdan başta kanatlılar olmak üzere hiçbir şekilde hayvan almıyoruz. O yüzden de Kuş Gribi'nin parkımızda olması çok zor. Ancak insanların 'hayvanat bahçesine gitmeyelim, bize de bulaşır' diye bir takım yanlış düşünceleri olduğu yönünde duyumlar alıyoruz. Bazıları da bize telefon ediyorlar 'gelmek istiyoruz, ancak korkuyoruz' diye.

Parkımızı ziyaret etmek isteyenlerin hiçbir endişesi olmasın, parkımızda zaten kuş gribi yok, ayrıca bakmakla kuş gribinin insanlara geçmesi de mümkün değil. İnsanlar rahatlıkla parkımıza gelebilirler" dedi.

.
Yayın Tarihi : 11 Ekim 2005 Salı 22:11:11
Güncelleme :17 Ekim 2005 Pazartesi 15:34:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?