3
Mayıs
2024
Cuma
GÜNCEL

Eğitimciler yağmurda yürüdü

İzmit'te çeşitli illerden gelen öğretmenler, yağmur altında "Büyük Eğitimci Yürüyüşü" etkinliğine katılınca İzmit trafiği, felce uğradı.

İstanbul'da başlayan "Büyük Eğitimci Yürüyüşü" etkinliğine katılan öğretmenler, İzmit'te sağanak yağış altında yürüdü. Seka önünden başlayan yürüyüşe, İstanbul, Edirne, Tekirdağ, Kocaeli, Kırklareli, Zonguldak, Bartın, Karabük, Bolu, Düzce, Sakarya, Balıkesir, Bursa ve Yalova illerinden öğretmenler katıldı.

Yaklaşık bin eğitimcinin katıldığı yürüyüşte öğretmenler, "Parasız Sağlık, Parasız Eğitim" şeklinde slogan attı. İzmit Cumhuriyet Parkı'na gelen öğretmenler, burada şehir trafiğini kilitledi. Yaklaşık bin öğretmen yolu tamamıyla kapatırken, trafikte bulunan araçlar uzun konvoylar oluşturdu. Araç sürücüleri yolun açılması için korna çalarken, işyerlerinden çıkan vatandaşlar ve öğrenciler, yollarda araç bulmakta zorlandı.

Yürüyüşçülerin park yolunu kapatması nedeniyle eğitimcilerin arasında kalan vatandaşlar, güçlükle araçlarına binebildi.

Kendi sorunlarının çözülmesinin toplumun sorunlarının çözülmesine eşdeğer olduğunu dile getiren KESK Genel Başkanı İsmail Hakkı Tombul, "Zaten bizi diğerlerinden farklı kılan da budur. Bize salt kendi ekonomik, sosyal özlük haklarımız için değil aynı zamanda toplumun temel insan hak ve özgürlüklerinden ayrımsız yararlanması için temel kamusal hizmetlerden eşit ve tarafsız olarak yararlanması için mücadele veriyoruz. Bunların aşılması Türkiye'nin Kürt sorununun çözülmesi, demokratikleşme anlamında çok önemli yol kat edilmesine neden olacaktır" şeklinde konuştu.

26 Kasım tarihinde Ankara'da olacak eğitimciler, İzmit'te konuşmanın ardından olaysız bir şekilde dağıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Kasım 2005 Cumartesi 02:30:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?