3
Mayıs
2024
Cuma
GÜNCEL

Halk tedirgin

Uzakdoğu'dan yayılan ve ülkemizde Balıkesir Manyas'ta görülen kuş gribi ile ilgili açıklama yapan Kocaeli Tarım İl Müdürü Mehmet İncir, grip nedeniyle vatandaşların beyaz et yeme konusunda tereddüde kapılmamaları gerektiğini belirterek, beyaz etlerin sağlıklı olduğunu söyledi.

Kocaeli Tarım İl Müdürü Mehmet İncir, gerekli çalışmaları yaptıklarını dile getirerek, "Bizim ilimizde tehlikeli bir durum yok. Vatandaşlar beyaz et yeme konusunda tereddüt ediyor. Onunla ilgili bir problem yok. Zaten bizim bütün etlerimiz veteriner kontrolünde ve sağlıklı kesiliyor. Çok rahat yiyebilirler. Bu virüs sıcakta ölüyor. Ateşte ve kaynamada uzun süre dayanamıyor. 20 derece üzerinde dayanamıyor. Ama tedbirinizi alacaksınız. Yapılması gerekenlerle ilgili toplanacağız. Gerekirse göçmen kuşların geçtiği bölgede özellikle avlanma ile ilgili avlanma yasağı yapılacak. Bizim bu bölgemizde önemli bir risk olacağını zannetmiyoruz. Gerekli çalışmaları yapıyoruz. İnsanlarımız beyaz et yiyebilirler" dedi.

Kocaeli'nde bazı marketlerde beyaz et satışı düşerken, kasaplar vatandaşların beyaz et alımı konusunda tereddüt ettiklerini, sakıncalı olup olmadığını sorduklarını dile getirdi.

.
Yayın Tarihi : 10 Ekim 2005 Pazartesi 14:20:13
Güncelleme :17 Ekim 2005 Pazartesi 15:32:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
serdar IP: 85.98.177.xxx Tarih : 10.10.2005 23:42:09
Sayın Kocaeli Tarım İl Müdürü Mehmet İNCİR bey kuş gribi ile ilgili bilgilendirme demecinde vatandaşları yanılmıştır hastalık virüsünün 20 derece üstü sıcaklıklarda etkisiz hale geldiğini beyan etmiştir. Hastalık 20 derece üstü etkisiz hale geliyorsa ülkemiz iklim şartlarında o virüsün yaşamaması gerekir.Lütfen halkımızı yanlış bilgilendirip yaşanmasını istemediğimiz vakalara sebep olmayın.