3
Mayıs
2024
Cuma
GÜNCEL

KOÜ'den öğrencilere iş fırsatı

Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yunus Kishalı, yeni kurdukları Kocaeli Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (KOÜSEM) sayesinde çok sayıda öğrenciye part-time çalışma ortamı sağlayacaklarını müjdeleyerek, öğrencilerin maddi durumlarına katkıda bulunacaklarını bildirdi.

KOÜSEM ve Türkiye İş Kurumu Kocaeli İl Müdürlüğü'nün birlikte çalışarak hayata geçirdiği üniversite öğrencilerinin kısa süreli istihdam programı GÖRİS 2005'in sonuna gelindi. Türkiye'de bir ilki hayata geçirdiklerini dile getiren Rektör Yardımcısı ve KOÜSEM Müdürü Prof. Dr. Yunus Kishalı, "Üniversitemizde 2 yıldan beri Sağlık Kültür Daire Başkanlığı'nın organize ettiği ve yaklaşık 150 öğrencimizin yararlandığı kısa süreli istihdam programı uygulanıyor. İş-Kur'la yaptığımız yeni çalışmalar sonucundan da, Türkiye'de bir ilki daha hayata geçiriyoruz. GÖRİS öğrencilerimize maddi destek sağlayacak" dedi.

Kishalı ayrıca, programın 12 ay süreyle devam edeceğini, yapılacak rehabilitasyon çalışmalarında istihdamı sağlanan aday öğrenci için İş-Kur'un devreye gireceğini belirterek, "Programın öğrencilere yönelik bilgilendirme hizmeti KOÜSEM tarafından yapılacak. Sistem tamamen sosyal bir çalışma olup, özveriye dayalı olduğundan yerel sivil toplum kuruluşları tarafından desteğe açık tutulmaktadır" diye konuştu.

İzmit Anıtpark Yerleşkesi karşısında açılan GÖRİS merkezinde, veri tabanına yapılacak ön kayıtlar 12 Eylül, kesin kayıtlar ise 15 Eylül 2005 tarihinde gerçekleştirilecek.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Eylül 2005 Çarşamba 20:32:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?