3
Mayıs
2024
Cuma
GÜNCEL

Öğretmenlerden eylem

Türk Eğitim-Sen Kocaeli Şubesi'ne bağlı öğretmenler, 24 Kasım Öğretmenler Günü öncesinde Kocaeli Valiliği önünde yaptıkları basın açıklamasının ardından tebeşir bıraktı.

Türk Eğitim-Sen Kocaeli Şubesi'ne bağlı yaklaşık 10 öğretmen, ekonomik haklar ve çalışma şartlarının kötü olduğu gerekçesiyle Kocaeli Valiliği önünde bir basın açıklaması yaptı.

Öğretmenlerin hak ettikleri konuma ulaşamadıklarını dile getiren Türk Eğitim-Sen Kocaeli Şube Başkanı Süleyman Pekin, "Atamızın üzerine titrediği eğitim ordusunun adsız neferleri kan ağlıyor.

Göreve yeni başlayan bir öğretmen Lüksemburg'ta yıllık 44 bin 712 dolar, İsviçre'de 37 bin 544 dolar, Avustralya'da 28 bin 642 dolar, Almanya'da 38 bin 216 dolar, Hollanda'da 30 bin 70 dolar kazanırken Türkiye'de yıllık 6 bin 240 dolar kazanmaktadır. Ülkemizde öğretmenler dünyadaki meslektaşlarından çok daha kötü şartlarda yaşarken, binlerce öğretmen de gerek görevde yükselmeler gerekse tayin ve nakiller konusunda Milli Eğitim Bakanlığı ile davalı durumdadır. Taleplerimizin dikkate alınmasını istiyoruz" dedi.

Öğretmenler, basın açıklamasının ardından yere tebeşir bırakarak olaysız bir şekilde dağıldı.

.
Yayın Tarihi : 24 Kasım 2005 Perşembe 02:34:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?