3
Mayıs
2024
Cuma
GÜNCEL

SEKA'da tarihi anma

13 Eylül 1705 tarihinde İzmit'te vefat eden Macar Kralı İmre Thököly'nin anıt açılışı, kapatılan İzmit Seka Fabrikası'nda Macar heyetinin katılımı ile gerçekleştirildi. Macar Kralı Thököly'nin 300. ölüm yıldönümü nedeniyle yapılan anıt açılışı, kapatılan İzmit Seka Fabrikası'nın da ilk töreni oldu.

Macar Kralı İmre Thököly'nin 300. ölüm yıldönümü nedeniyle, Seka Fabrikası'nda Thököly'nin tarihi yazılı anıtın açılışı yapıldı. Açılış törenine Macaristan İstanbul Başkonsolosu Gabriella Zimboras, Macaristan İstanbul Konsolosu Edina Cserjes, Macaristan'dan Profesör Ferena Toth, Bilim Araştırmacısı Csaba Katona, Türk-Macar Dostluk Derneği'nden Edit Tasnadı, Türk-Macar Dostluk Derneği Başkanı Tıbor Toth, Kocaeli Vali Yardımcısı Yusuf Odabaş, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili İlyas Şeker ve davetliler katıldı.

Türk ve Macar dostluğunun güçleneceğini dile getiren Macaristan İstanbul Başkonsolosu Gabriella Zimboras, "Bu konuda bize çok büyük destek verdiniz. Bizim için çok büyük bir değer. Yakın ilişkiye, dostluğun daha iyi olmasına bugünkü tören bir katkıdır" dedi.

Konuşmaların ardından Macar heyeti Thököly'nin anıt açılışını gerçekleştirdi. Anıt açılışının ardından, Seka İzmit Tesisleri'nin içindeki bir sokağa Kral Thököly'nin ismi verildi.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Eylül 2005 Salı 19:14:14
Güncelleme :14 Eylül 2005 Çarşamba 20:39:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?