3
Mayıs
2024
Cuma
GÜNCEL

Türk dünyası sosyologları buluşuyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, uluslararası bir organizasyona daha ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Türk dünyasının dünü, bugünü ve yarınının ele alınacağı 1. Türk Dünyası Sosyologlar Kurultayı, 25 Kasım 2005 Cuma günü başlıyor. İki günlük kurultaya, yurt içi ve dışından 40’a yakın bilim adamı katılacak.

Büyükşehir Belediyesi’nin kısa adı TİKA olan Türk İşbirliği ve Kalkınma İdaresi Başkanlığı’nın desteği ile gerçekleştireceği kurultayın açılışı, cuma günü saat 09.00’da Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda yapılacak. Bu alandaki çalışmalarıyla tanınan, ünlü akademisyen Prof. Dr. Orhan Türkdoğan, Türk Dünyası Araştırmaları Vakfı Başkanı Prof. Dr. Turan Yazgan ve Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nun açılış konuşmalarından sonra oturumlara geçilecek.

Pazar günü son değerlendirmelerin yapılacağı kurultayda, toplam 6 oturum altında şu başlıklar ele alınacak: “Küreselleşme ve Milli Sorunlar”, “Türk Dünyası ve Sosyoloji”, “Türk Dünyası ve Sosyal-Ekonomik Yapı Değişiklikleri”.



.
Yayın Tarihi : 23 Kasım 2005 Çarşamba 10:38:06
Güncelleme :25 Kasım 2005 Cuma 15:01:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?