3
Mayıs
2024
Cuma
GÜNCEL

Yağmur altında tören

Cumhuriyet'in ilanının 82. yılı kutlama törenleri İzmit'te yağmur altında gerçekleştirildi.

Cumhuriyet parkındaki törenlerde ilk olarak Kocaeli Valisi Erdal Ata, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, 15. Tümen Komutanı Tümgenaral Cihangir Akşit, halkın bayramını kutladı. Kocaeli Valisi Erdal Ata'nın günün anlam ve önemini anlatan konuşması sırasında başlayan yağmur, törene katılanlara zor anlar yaşattı.

Vatandaşlar, öğretmenler ve öğrenciler aniden bastıran yağmur nedeniyle zor durumda kaldı. Öğrencilerden bazıları muşamba ve okul flamalarının altında korunmaya çalışırken, yanında şemsiye bulunan öğretmenler ise şemsiyenin altına alabileceği kadar öğrenci alıp yağmurdan korudu.

Yağmura rağmen askerler ise sırasını ve disiplinlerini bozmadan geçit törenini bekledi. Yağmur altında yapılan geçit töreninde en büyük alkışı Bekirpaşa Belediyesi tarafından Kocaeli'de ilk kez kurulan bayan futbol takımı aldı. Askerlerin ve askeri araçların geçişi vatandaşlardan büyük alkış alırken, törenin bitmesiyle birlikte 15. Tümen Komutanlığı Bandosu tören alanından mehter marşı çalarak ayrıldı

.
Yayın Tarihi : 29 Ekim 2005 Cumartesi 15:57:57
Güncelleme :8 Kasım 2005 Salı 18:22:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?