3
Mayıs
2024
Cuma
POLİS/ADLİYE

AKP binasına bomba

Kocaeli'ne bağlı Gebze İlçesi Çayırova Beldesi AKP binasına kimliği belirsiz kişilerce konulan boru tipi bomba patladı. Patlamada ölen ya da yaralanan olmazken, binanın girişinde maddi hasar meydana geldi.

Edinilen bilgiye göre, Çayırova Beldesi Özgürlük Mahallesi Uğur Mumcu Caddesi'nde bulunan AKP Belde Teşkilatı binasında saat 23:30 sıralarında patlama meydana geldi. Patlamada, teşkilat binasının giriş cam kapısı ve mermerleri parçalanırken, olayda ölen ya da yaralanan olmadı.

Olayla ilgili açıklama yapan AKP Çayırova Belde Teşkilatı Başkanı Servet Günay, binadan saat 22:30 sıralarında çıktıklarını, daha önce hiçbir kişi ve gruptan herhangi bir tehdit almadıklarını söyledi. Olay hakkında kendisinin de fazla bilgisinin olmadığını vurgulayan Günay, "Bizim de konuyla ilgili fazla bilgimiz yok. Kimler tarafından yapıldığı hakkında herhangi bir not da bulunmuyor. Sanırım Emniyet Teşkilatı'nın yapacağı tahkikat sonucu gerçek ortaya çıkar." dedi.

Olay yerinde yapılan incelemede, parça tesirli boru tipi bomba parçaları bulunduğu bildirildi.
28 Mart yerel seçim döneminde de aynı teşkilat binasına bombalı saldırıda bulunulduğu belirtilirken, olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatıldı.

Öte yandan, olay yerine gelerek incelemelerde bulunan Gebze İlçe Emniyet Müdürü Ali Şahinli, patlama sırasında belde teşkilatı binasının giriş cam kapısı ve mermerlerin parçalanarak etrafa dağıldığını, herhangi bir yasadışı örgütle ilgili bir notun bulunmadığını, konuyla ilgili araştırmanın sürdüğünü kaydetti.

.
Yayın Tarihi : 25 Aralık 2005 Pazar 11:53:40
Güncelleme :25 Aralık 2005 Pazar 12:05:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
selman yanık IP: 81.213.178.xxx Tarih : 25.12.2005 19:20:57
Gebzemizde yeterince koruma önlemleri yok gebzelilerinn can güvenliği tehlikede tüm gebze halkı gebze gibi şirin ilçemizde böyle tatsız olaylar olmasını istemiyor.önemle rica ediyoruz