17
Mayıs
2024
Cuma
POLİS/ADLİYE

Kumar oynatılan kahveye kar maskeli baskın

Gebze Kazım Karabekir Mahallesi Tuna Sokak'ta faaliyet gösteren ve kıraathane ruhsatıyla kumar oynattığı ileri sürülen Şark Kahvesi'ne kar maskeli 5-6 kişilik bir grup tarafından silahlı baskın düzenlendi.

Elleri dahi eldivenli olan silahlı grup üyeleri, içeriye girip çay ocağında bulunan Şark Kahvesi'nin sahibi Güven Güler'e ‘Kim işletiyor burayı’ diye sordular. Güler'in ‘Şu anda kendisi burada yok’ demesi üzerine silahlı kişiler oyun oynayan 10-12 kişiyi dışarı çıkarıp yol ortasına yüzüstü yatırdı. Maskeli grubun bir kısmı yola yatırılanların yanında beklerken diğerleri kahvedeki masa ve sandalyeleri kırdı, çay ocağına zarar verdi. Camları da döken grup, kahvenin önüne “Kumar oynatmak suçtur, suçtan vazgeçin” yazılı kırmızı bir pankart bıraktı. Daha sonra grup kahveye 2 molotof kokteyli atıp yaya olarak bölgeden uzaklaştı. Atılan molotof kokteylleri şans eseri alev almadı.

İhbar üzerine olay yerine gelen emniyet güçleri tanıkların ifadesini alarak kahvede incelemelerde bulundu. Polis kumarhanelerde kullanılan ve pul diye tabir edilen malzemelere ulaşırken kıraathane ruhsatıyla kumar oynatan kahve hakkında yasal işlem başlatıldı.

Bir emniyet yetkilisinden edinilen bilgilere göre saldırının sol bir örgüt tarafından işlenmiş olabileceği ihtimali üzerinde duruluyor.


hürriyet
Yayın Tarihi : 9 Ağustos 2006 Çarşamba 11:08:39
Güncelleme :9 Ağustos 2006 Çarşamba 11:24:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?