18
Mayıs
2024
Cumartesi
POLİS/ADLİYE

Yolcu otobüsünde şüpheli paket paniği

Gebze'de, Büyükşehir Belediyesi özel halk otobüsüne konulan bomba süsü verilmiş şüpheli paket, çevrede paniğe neden oldu. 

Edinilen bilgiye göre, Gebze Merkez ile İstasyon Mahallesi arasında yolcu taşımacılığı yapan Hüseyin Keçeci'nin kullandığı 41 L 1173 plakalı Kocaeli Büyükşehir Belediyesi özel halk otobüsüne, sabah 08.00 sıralarında, kimliği belirsiz kişi veya kişilerce bomba süsü verilmiş bir paket bırakıldı. Otobüs SSK Kavşağı'na geldiğinde ise içinde yolcu olarak bulunan bir polis memuru, şoför koltuğunun altındaki şüpheli paketi farketti. 

Polis memurunun uyarısı üzerine hemen otobüsü durduran şoför, kapıları açarak içeride bulunan yaklaşık 20 yolcuyu tahliye etti. Yolcuların otobüsten uzaklaştırılmasının ardından, hemen polise haber verildi. 

Olayın duyulması üzerine otobüsün yanına gelen ekipler, otobüsün çevresinde emniyet şeridi çekerek, kimseyi yaklaştırmadı. 

Bir süre sonra olay yerine gelen özel kıyafetli bomba imha ekipleri, otobüsün içinde bulunan şüpheli paketi fünyeyle patlatarak etkisiz hale getirdi. Yapılan incelemede ise şüpheli paketin, odun ve kartonlarla dinamit görüntüsü verilerek bombaya benzetildiği görüldü. 

Patlatılan bomba süsü verilen paket incelenmek üzere emniyet müdürlüğüne götürüldü. 

Otobüs Şoförü Hüseyin Keçeci ise polise verdiği ilk ifadede, sabah İnönü Mahallesi'ndeki duraktan hareket ettiğinde, otobüste paket bulunmadığını belirterek, paketin, daha sonra yolcu olarak binen kişi veya kişiler tarafından bırakılmış olabileceğini öne sürdü. 

Olayla ilgili geniş çaplı soruşturma devam ediyor.
İHA
Yayın Tarihi : 4 Ağustos 2006 Cuma 18:18:26
Güncelleme :22 Ağustos 2006 Salı 17:38:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?