3
Mayıs
2024
Cuma
POLİS/ADLİYE

Başkan yardımcısı iftarda kimlerle buluştu?

Kocaeli'nin Gebze İlçe Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Grup Amirliği ekipleri, Çayırova Belde Belediyesi başkan yardımcısının dün akşam bir grupla yediği iftar yemeğine baskın düzenleyerek, masada oturan 4 kişiyi gözaltına aldı.

Edinilen bilgiye göre, Çayırova Belediyesi Başkan Yardımcısı N.K.'nın, Gebze Akse Mahallesi'nde Çatı Resturant'ta dün akşam bir grupla yediği iftar yemeğine, Gebze İlçe Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Grup Amirliği ekipleri tarafından baskın yapıldı. İftar saatinde yapılan baskında, ekipler Başkan Yardımcısı N.K. ve Çayırova Belediyesi Basın Yayın Müdürü A.K. ile birlikte aynı masada iftar yemeği yiyen M.Ö. ve M.Y. isimli 2 kişiyle, kimlikleri açıklanmayan 2 kişiyi daha çete iddiasıyla sorgulamak üzere gözaltına aldı.

Gözaltına alınanların içinde bulunan ve çete lideri olduğu iddiasıyla gıyabi tutuklama kararı bulunan M.Ö. ile birlikte gözaltına alınan 3 kişinin organize suç örgütü kurmak, silahla adam tehdit etmek ve adam vurmak gibi suçlardan gözaltına alındıkları öğrenildi. Zanlılar sorgulanmak üzere Gebze İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürülürken, iftar yemeği yedikleri ve işadamı zannettikleri kişilerin gözaltına alınması üzerine, başkan yardımcısı N.K. ile basın yayın müdürü A.K. ise olayın şokunu uzun süre üzerlerinden atamadı. Zanlıların, başkan yardımcısına kendilerini inşaat şirketi olan işadamı olarak tanıttıkları ve iş görüşmesi yapmak için biraraya geldikleri öğrenildi.

Çete lideri olduğu iddia edilen M.Ö.'nün, zorla ve ölümle tehdit yöntemiyle işyerlerini almaya çalıştığı iddiasıyla, bir süre önce vatandaşlardan gelen ihbar üzerine gözaltına alındığı ve serbest kaldığı öğrenildi. İstanbul'daki evinde yapılan aramada ise, bir adet silah ele geçirilen M.Ö.'nün, bu yolla bir yemek şirketini üzerine aldığı da iddia edildi. Olayın ardından soruşturmayı daha da derinleştiren polisler, 6 kişiyi daha sorgulamak üzere gözaltına aldı.

Gözaltına alınan toplam 10 kişinin sorgulanmasına, Gebze İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde halen devam ediliyor. Olayla ilgili geniş çaplı soruşturma sürüyor.

.
Yayın Tarihi : 7 Ekim 2005 Cuma 18:03:04
Güncelleme :9 Ekim 2005 Pazar 11:49:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?