3
Mayıs
2024
Cuma
POLİS/ADLİYE

Eşkıyalar okul bastı

İzmit Lisesi'nde bugün meydana gelen olayda 3 öğretmen, uğradıkları saldırı sonrasında yaralandı.

İzmit Lisesi'nde felsefe öğretmeni Yusuf Yalçın ile edebiyat öğretmeni Mustafa İbiş, ders sırasında sınıfa giren H.D. (18) ve T.B. (18) isimli 2 kişinin demir çubuk ve kamalarla saldırısına maruz kaldı. Ders sırasında öğrencilerin gözü önünde şahıslar, öğretmenlere saldırarak yaraladı. 2 şahıs okuldan çıkmak isterken, kendilerini engellemeye çalışan Zeki Cemal Pekşen isimli başka bir öğretmene de kafa atarak yaraladı.

H.D. ve T.B. isimli saldırganlar, olaydan sonra kaçmaya çalışırken, polis tarafından kısa sürede yakalanarak gözaltına alındı. Yaralanan 3 öğretmen ise, Kocaeli Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Yaralı öğretmenlerden Yusuf Yalçın ile Mustafa İbiş'in durumlarının ciddi olduğu bildirildi.

Saldırıya uğrayan Mustafa İbiş, gençlerin birden sınıfa girerek kendisine saldırdığını söylerken, olayı duyarak okula gelen Eğitim-Sen Kocaeli Şube Başkanı Osman Bahçeci, saldırının planlı bir şekilde yapıldığını ileri sürdü.

Bahçeci, "Okulda hangi öğretmenin hangi sınıfta olduğunu, diğer öğretmenlerin bilmesi bile zorken, bu kişiler okula girerek, sınıflarda öğretmen arkadaşlarımızı bulmuş ve saldırmıştır. Biz olayın planlı bir saldırı olduğunu düşünüyoruz" dedi.

Gözaltına alınan saldırganların sorgusu ise sürüyor.

.
Yayın Tarihi : 28 Kasım 2005 Pazartesi 13:39:23
Güncelleme :28 Kasım 2005 Pazartesi 15:19:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?