3
Mayıs
2024
Cuma
POLİS/ADLİYE

Faciaya kıl payı!

Kocaeli'de meydana gelen yangında 4 binanın çatı katı tamamen yandı.

Edinilen bilgiye göre, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Karşısı İstiklal Caddesi üzerinde Mehmet Vural'a ait apartmanın çatısında bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Kısa sürede tüm çatıyı saran alevler nedeniyle bina tahliye edildi. Olay yerine gelen Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri yangına merdivenli araçla müdahale etti.

Binanın yüksek olması ve sokağın dar olması nedeniyle ekipler müdahalede zorlanırken yangın kısa sürede büyüyerek yan binaların çatılarına sıçradı. Evlerinin yandığını gören vatandaşlar gözyaşlarına engel olamazken, itfaiyenin müdahalede ağır kaldığını iddia etti. Yangına müdahale edecek geniş bir alan bulamayan itfaiye ekipleri yan binalardan su sıkmaya çalıştı. İtfaiye araçlarının suyunun bitmesi yangının büyüyerek diğer binalarına sıçramasına neden oldu.

Vatandaşların yardımıyla hortumlar çekilerek yangına müdahale edilmeye çalışıldı. Yangının 4 binaya sıçraması üzerine itfaiye arka sokaktan da müdahale etmek istedi. Dar olan sokaklara bir de park eden araçlar eklenince itfaiye araçları sokağa giremedi. Gelen çekiciler araçları çekecek alan bulamayınca devreye vatandaşlar girdi ve araçları olduğu yerlerden omuzlayarak çekiciye bindirdi. Sokağa girebilen iki merdivenli aracın merdivenleri çalışmayınca üçüncü bir araç sokağa sokulmak istendi ancak araç sokağa giremedi. Bunun üzerine vatandaşlar, "Daha kaç bina yanacak" diyerek, duruma tepki gösterdi.

Yangın, 2 saatlik bir çalışma sonrasında söndürülürken, 4 binanın çatısı tamamen yandı.

.
Yayın Tarihi : 27 Aralık 2005 Salı 10:41:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?