3
Mayıs
2024
Cuma
POLİS/ADLİYE

Gecekonduya ağıt

İzmit'te, tapusuz olduğu gerekçesiyle belediye ekiplerinin yıkmak istediği evine kapanan yaşlı kadın, ekiplere zor anlar yaşattı.

İzmit'in 28 Haziran Mahallesi Devebağırtan Sokak 22 numaralı evde oturan Feride-Bayram Ali Ülker çiftinin evini, tapusuz olduğu gerekçesiyle yıkmak isteyen Bekirpaşa Belediyesi zabıta ekipleri, ev sahiplerinin direnişiyle karşılaştı.

Belediye ekipleri mahkeme kararıyla evi yıkmak isterken, 78 yaşındaki Feride Ülker, bir başka mahkemeye yürütmeyi durdurma kararı için dava açtı. Belediye ekipleri davanın sonucunu beklemeden evi yıkmak isteyince Feride nine, torunlarıyla birlikte eve kapandı. Kapının arkasında duran ve yıkım ekiplerine kapıyı açmayan Feride Ülker'i içeride bulunan torunları ikna etmeye çalıştı. Feride nine, evini yıktırmamak için kapının arkasında çığlıklar atarken, dışarıda ise belediye ekipleri kapıyı baltayla kırmaya çalıştı. Zabıta ekipleri baltayla kapının tahtalarını kırarken, zabıta müdürü ise kapıya omuz atarak içeriye girmeyi başardı.

78 yaşındaki Feride Nine, evinin içinde kendisini dışarıya çıkartmak isteyen çevik kuvvet ekipleri ve zabıta ekiplerine karşı direndi. Polis, 112 Acil Servis ve zabıta ekiplerinin güçlükle kontrol altına aldığı yaşlı kadın, evden zorlukla çıkartıldı. Yaşlı kadın, kendisini tutmaya çalışan ekiplere bir taraftan beddua ederken diğer taraftan da görevlilerin elinden kurtulmaya çalıştı. Feride nine, zorlukla sedyeye yatırılıp ambulansa konularak tedavi altına alındı.

Olay sırasında yıkımı takip eden bir gazeteci yere düşerken, ev sahibi Bayram Ali Ülker ise evde bulunan eşyaları dışarı çıkarttı. Toplu Konut Alanı içerisinde olan evin yıkımı yaşlı kadının hastaneye gönderilmesinin ardından tamamlandı.

.
Yayın Tarihi : 5 Aralık 2005 Pazartesi 15:45:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?