3
Mayıs
2024
Cuma
POLİS/ADLİYE

Minibüsçülerin kavgası sürüyor

İzmit'te minibüsçü kavgalarının ardı arkası kesilmiyor. İzmit-Adapazarı arasında yolcu taşımacılığına başlayan İzmit Seyahat ile Derince Kooperatifi arasında yaşanan gerginlik taşlı sopalı kavgaya dönüştü.

Geçtiğimiz cumartesi günü izin belgesi alarak yolcu taşımaya başlayan İzmit Seyahat'in minibüsleri sık sık taşlanarak camları kırıldı. Bu olayla ilgili olarak gözaltına alınan 7 kişi geçtiğimiz günlerde gözaltına alındı ancak savcılık tarafından serbest bırakıldı. İzmit Seyahat'a ait minibüslerin sürekli taşlanarak camlarının kırılması üzerine şoförler araçlarını Leyla Atakan Caddesi ile D-100 Karayolu'nun kesiştiği noktada bulunan Trafik Şube Müdürlüğü önüne bıraktı.

Caddeyi tamamen kapatan şoförler araçlarının kapılarını kilitleyip direksiyonlarını da kilitledi. 10 otobüsün bir kısmı Leyla Atakan Caddesi'ni tamamen kapatırken, bazıları da D-100 Karayolu üzerinde bulunması İzmit trafiğini kilitledi. Caddeyi kullanamayan araçlar şehir içine başka noktalardan girmeye çalışırken, oluşan yoğun trafiği çekmek için polisler saatlerce uğraştı. Araç sahipleri ve şoförler Kocaeli Adliyesi'ne giderek suç duyurusunda bulunurken, ekipler caddeyi kapatan minibüsleri çekici vasıtası ile kaldırdı. Polis ekipleri, araç sürücüleri ve sahiplerinden oluşan 25 kişiyi adliye çıkışında gözaltına alarak, Asayiş Şube Müdürlüğü'ne getirdi.

Ekipler minibüslerin hepsini cadde üzerinde kaldırırken, çıkabilecek muhtemel kavgalar için D-100 Karayolu'nda geniş önlemler aldı.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Ekim 2005 Pazartesi 21:24:23
Güncelleme :4 Ekim 2005 Salı 14:08:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?