3
Mayıs
2024
Cuma
POLİS/ADLİYE

Pakistanlı kaçaklar karantina altında

Türkiye'ye kaçak yollardan giriş yapan ve geçici olarak Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Spor Salonu'nda kalan mültecilerden 2'si bulaşıcı hastalık şüphesiyle karantina altına alındı.

Yaklaşık 1 aydır spor salonunda yatıp kalkan Pakistan, Irak, Afganistan uyruklu 121 mültecinin içerisinde ilk etapta 2 kişide görülen yüksek ateş, kırgınlık, baş ağrısı ve bilinç kaybı şiddetini arttırınca mülteciler Kocaeli Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları servisine kaldırıldı.

Mültecilerin kan, idrar ve benzer tahlilleri yapılırken sonuçların sabah saatlerinde alınacağı öğrenildi. Şahısları getiren 112 ambulansı görevlileri ve onlarla beraber gelen polis ekiplerinde ellerinde eldiven yüzlerinde maskenin bulunması dikkat çekti.

Şahısların taşındığı ambulans, sedyeler çamaşır suyu ile iyice yıkandı. Kocaeli Sağlık Müdürlüğü alarm durumuna geçerken konunun uzmanı doktorlar evlerinde hastaneye çağrıldı. Halen Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Spor Salonu'nda yaklaşık bir aydır kalan 121 mültecinin içerisinde 6'sının durumunun da benzer ve ağır olduğu öğrenildi.

Kuş gribi ve benzer bulaşıcı hastalık şüphesi bulunan mültecilerin tahlil sonuçlarına göre Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde karantina altında tutulacağı öğrenilirken hastalığın 121 kişiye bulaşmış olabileceğinden dolayı karantinanın genişleyebileceği belirtildi.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Ekim 2005 Pazar 11:10:59
Güncelleme :3 Ekim 2005 Pazartesi 21:29:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?