3
Mayıs
2024
Cuma
POLİS/ADLİYE

Polisten kaçarken canlarından oldular

Kocaeli'nin Gebze İlçesi'nde, sabaha karşı kapalı kasa bir kamyonetten inerek kaçmaya çalışan yabancı uyruklu 2 mülteci, D-100 Karayolu'nda karşıdan karşıya geçmek isterken, araç altında kalarak hayatını kaybetti. Olayın ardından çevrede araştırma yapan polisler, bir kamyonetin kapalı kasasında Afganistan ve Bengladeş uyruklu 29 mülteci daha yakaladı.

Sabaha karşı Gebze Çayırova Mahallesi D-100 Karayolu üzerinde bir trafik kazası ihbarı üzerine olay yerine giden polisler, sonu ölümle biten bir insan kaçakçılığı olayıyla karşılaştı. Kimliği belirsiz insan kaçakçılarının 34 AZ 9391 plakalı kapalı kasa kamyonete tıka basa doldurduğu yabancı uyruklu mülteciler, iddiaya göre Çayırova Mahallesi girişine geldiklerinde, yol kenarında bekleyen bir polis ekibinden korkarak, aniden araçtan inerek kaçmaya başladı. Yaklaşık 50'ye yakın mültecinin bulunduğu tahmin edilen kamyonetten kaçan 2 mülteci, D-100 Karayolu'nda karşıdan karşıya geçmek isterken, İstanbul'dan Ankara istikametine gitmekte olan 54 TD 404 plakalı minibüs ile plakası alınamayan iki aracın altında kalarak olay yerinde hayatını kaybetti.

Kazanın duyulması üzerine olay yerine giden polisler, insan kaçakçılığı olayıyla karşılaştı. Çevrede yapılan araştırmada, yan yol üzerine park edilmiş olarak duran 34 AZ 9391 plakalı kamyonetin içinde, Afganistan ve Bengladeş uyruklu 24 mülteci daha yakalandı. Kamyonetten kaçan 5 mülteci ise, arkadaşlarının yakalandığını gördükten kısa bir sonra polise teslim oldu. Gözaltına alınan toplam 29 mülteci, sorgulanmak üzere Gebze İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Olayda hayatını kaybeden 2 mültecinin cesetleri Gebze Belediye Morgu'na kaldırılırken, kaçakların ise sorgularının ardından sınır dışı edilecekleri öğrenildi. Kamyonette yapılan araştırmada ise, kapalı kasanın tavanında mültecilerin hava alması için iki deliğin açıldığı tespit edildi. Polis, iki kişinin ölmesine sebep olan ve olayın ardından kamyoneti terk eden insan kaçakçıları ile kamyonetten kaçan olası başka mültecileri bulmaya çalışıyor. Olayla ilgili geniş çaplı soruşturmaya devam ediliyor.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Eylül 2005 Salı 13:47:54
Güncelleme :13 Eylül 2005 Salı 13:50:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?