3
Mayıs
2024
Cuma
POLİS/ADLİYE

Veliler okul bastı

Kocaeli'nin Körfez İlçesi'nde, öğrenciler prefabrike alanda bulunan okula alınmayınca, veliler okulu bastı. 2005-2006 eğitim öğretim döneminin başladığı ilk gün, Körfez İlçesi Necati Cumali İlköğretim Okulu öğrencileri, okula giremedi.

Prefabriklerin kaldırılma çalışmalarının sürmesi nedeniyle kapatıldığı öğrenilen okula hiçbir şeyden haberi olmayan öğrenciler önlükleri ile geldi. Okulun kapılarının kapalı olması nedeniyle içeri giremeyen öğrenciler ve velileri, okulun kapılarına vurarak içeride kimsenin olup olmadığını kontrol etti.

Veliler duruma isyan ederek, "9 Eylül tarihine kadar okula kayıtlarımızı yaptırdık. Ancak valiliğin son anda aldığı bir karar ile okulun eğitim vermeyeceği bizlere camlara asılan kağıtlarla duyurulmaya çalışılmış. Burada kimsenin okulun açılmayacağından haberi yok. Herkes okula geldi ancak kapılar kilitli. Şimdi çocuklarımızı nerede okutacağız?" dedi.

Okul önünde toplanan öğrenciler polis tarafından uzaklaştırılmaya çalışılırken, olay yerine çevik kuvvet ekipleri çağrıldı. Okul önünde ellerinde gaz maskeleri ve gaz bombaları ile güvenliği sağlamaya çalışan çevik kuvvet polisleri, öğrencileri ve velileri okul bahçesinden çıkartırken, bazı velilerle tartışma yaşandı. Öğrenciler okulun kapısının önünde İstiklal Marşı'nı okudu.

Polis ekiplerinin, velilerin kendi aralarından seçtikleri temsilcilere yetkili makamlarla görüştürüleceği sözünü vermesi üzerine, grup olaysız bir şekilde dağıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Eylül 2005 Pazartesi 13:45:29
Güncelleme :12 Eylül 2005 Pazartesi 13:48:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?