3
Mayıs
2024
Cuma
SAĞLIK

Bakan Pepe, Kocaeli'nde

Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe, Kocaeli Valiliği tarafından başlatılan Pakistan'a yardım kampanyası çerçevesinde iş adamlarına verilen iftar yemeğinde yardım topladı.

Grand Yükseliş Oteli'nde verilen iftar yemeğine Bakan Pepe'nin yanısıra Kocaeli Valisi Erdal Ata, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Yılmaz Kanbak, İzmit Ticaret Odası Başkanı Hüseyin Zeytinci, Milangaz Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Demirören, Polisan Yönetim Kurulu Başkanı Necmettin Bitlis ile sanayici ve iş adamları katıldı.

İftar yemeğinde bir konuşma yapan Pepe, "Bizler 17 Ağustos Marmara depreminin acılarını en fazla yaşayanlarız. Bizim bölgemizde oluşan yaraların sarılması için dünyanın her yerinden yardımlar geldi. Şimdi kardeş ülke Pakistan'ın yardıma ihtiyacı var. Kocaeli'ndeki sanayicilerin pek çoğu Başbakanımız tarafından toplanan yardım kampanyasına katıldı. Ancak biz de Kocaeli Valiliği tarafından başlatılan kampanyaya destek olmalıyız. Hepiniz büyük küçük demeden yardımda bulununuz" dedi.

Bakan Pepe, konuşmasının ardından kağıdı kalemi eline alarak, iş adamlarının yapacağı yardımları tek tek not aldı. Bakan Pepe'nin çağrısı üzerine Polisan Yönetim Kurulu Necmettin Bitlis, yardım çağrısına 100 milyar ile icabet ederken; Milangaz Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Demirören, "Başbakanımız'ın Dolmabahçe Sarayı'nda verdiğ iftar yemeğinde biz, dost ve kardeş ülke Pakistan'a yardımda bulunduk. Ancak burada da üzerimize düşeni yapacağız" diyerek 100 milyar daha yardımda bulundu. Bunun üzerine Bakan Pepe, her iki iş adamına hitaben, "Sizlere 100'er bin dolar yazıyorum" diyerek yardımın miktarını arttırdı.

Çevre ve Orman Bakanı Pepe, elinde kağıt kalem ile salonda bulunan iş adamlarına tek tek yapacakları yardımın tutarını sordu. Pepe, yardım miktarını az söyleyen ya da TL bazında fiyat verenlerin yardım miktarını arttırarak, "Bu paraları Pakistan'a göndereceğiz. Orada TL yok, o yüzden dolar istiyorum" dedikten sonra açıklanan rakamları bizzat kendisi not aldı.

Kampanyaya Çevre ve Orman Bakanı Pepe'nin eşi Birgül Pepe ile Kocaeli Valisi Erdal Ata'nın eşi Nazan Ata da, kendi aralarında yaptıkları günde topladıkları 15 Cumhuriyet altını ile katıldı. Bakan Pepe ise, bu yardımı az bularak, gelecek ay yapılacak günden toplanacak altınların da bağışlanması sözünü aldı. Kocaeli Valiliği tarafından başlatılan kampanyada bugüne kadar 1 trilyon 112 milyar toplanırken, iftar yemeğinde de bu rakama yakın nakit paranın toplanması bekleniyor.

.
Yayın Tarihi : 29 Ekim 2005 Cumartesi 01:39:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?