18
Mayıs
2024
Cumartesi
SAĞLIK

Hamile kadın hastane koridorunda doğurdu

İzmit'te hamile bir kadın, karnında ölü olan 5 aylık bebeğini hastane koridorunda doğurdu. Olayları ise hastanede bulunan bir kadın, cep telefonunun kamerasıyla görüntüledi.

Van'dan İzmit'e akrabalarını ziyarete gelen 35 yaşındaki Ayşe Yenitürk, kontrol için gittiği Kocaeli Devlet Hastanesi'nde 5 aylık çocuğunun karnında öldüğünü öğrendi. Ölü bebeğini doğurmak isteyen Yenitürk, Kocaeli Devlet Hastanesi Doğum Servisi'ne yattı. Doğum yapması için ilaç verilen Yenitürk'ün aniden sancıları tuttu. Görgü tanıklarının ifadesine göre ebeler, "Senin daha vaktin var" diyerek Yenitürk ile ilgilenmedi. Sancılarının artması üzerine yattığı yataktan kalkarak doğumhaneye gitmek isteyen Yenitürk, koridorda doğum yaptı. Bir yakınının doğumu için hastanede bulunan Fatma Vonal da cep telefonu kamerasıyla olayları saniye saniye görüntüledi. Fatma Vonal yine düşük yapan Nurten Dalgıç isimli bayanın feryatlarını da saniye saniye cep telefonunun kamerasına çekti. Dalgıç'ın yakınları hastane görevlilerini çağırırken, kendilerinden önce koridorda doğum yapan Ayşe Yenitürk'ün yaşadıklarının kendi başlarına gelmemesi için özel hastaneye gitmek istedi.

Olaylar karşısında şoka uğradığını söyleyen Fatma Vonal, "Kadın önce yardım istedi. Ancak kimse oralı olmadı. Doğumhaneye koşarken çocuk bacaklarının arasından yere düştü. Kadının kanaması olduğu için hemen doğumhaneye aldılar. Yere düşen ölü çocuğu çocuk bezinin içinde sedyenin üzerine koydular. Hemen yerleri de temizlediler. Bir başka kadının da çığlık attığını duyunca kameramla onu görüntüledim. Amacım artık ülkemizde de insanlara değer verilmesi. Bu görüntüleri o yüzden herkesin görmesini istedim" dedi.
Kocaeli Devlet Hastanesi Başhekim Vekili Fatih Özcan ise gerekli açıklamaların Sağlık İl Müdürlüğü tarafından yapılacağını, olayla ilgili soruşturma açtıklarını belirterek, olayda çok büyük bir ihmalin olmadığını ifade etti.

Ayşe Yenitürk'ün akrabası Fatih Tunç da bu tür olaylarla bir daha karşılaşmamaları için hastane personelinin daha dikkatli olması gerektiğini söyledi.

.
Yayın Tarihi : 18 Nisan 2006 Salı 17:20:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?